Віряни Куликівщини відсвяткували Водохреща

  • 1132

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

смт Куликівка, урочище Сільське

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описус.Дроздівка, урочище Близниця

19 січня у православних громадах Куликівщини святкували останнє свято новорічно-різдвяного циклу – Хрещення Господнє (в народі - Водохреща). У Архістратиго-Михайлівській церкві в Куликівці відбулася святкова служба, по завершенню якої Благочинний Куликівського району митрофорний протоієрей отець Петро Годун освятив принесену вірянами воду. Святкові Богослужіння пройшли у всіх селах громади.

Цьогож  дня у Куликівці було освячено воду в урочищі Сільське. У ставку була прорубана заздалегідь ополонка у формі хреста, де мали змогу зануритися та відчути на собі цілющу дію йорданської води усі бажаючі. Сміливих серед учасників дійства виявилося чимало, пірнали молоді і старші, чоловіки і жінки, компанії друзів і родини. Хто не наважився пірнути, просто умивався.

Селищна рада подбала про те, щоб створити для бажаючих зануритися у Водохрещенську купіль комфортні умови. На березі ставка розташували намет, де можна було переодягтися та зігрітися після купання, також всі охочі зігрівалися гарячим трав’яним чаєм.

Охорону громадського порядку та безпеку поводження на льоду забезпечували працівники сектору ДСНС району. Також було організоване чергування медпрацівників та автомобіля швидкої допомоги біля місця проведення заходу. Послугами рятівників, на щастя, не довелося скористуватися, захід відбувся без пригод.

Багато бажаючих пірнути в цілющу Йорданську воду цьогоріч зібралося також і на березі Десни в Салтиковій Дівиці, у ставку Близниця у Дроздівці та інших селах громади.