Куликівська громада відзначила 100-річчя Соборності України

  • 700

 

22 січня в обрядовій залі Центру культури, дозвілля і творчості селищної ради відбулися урочисті збори громадськості з нагоди 100-річчя Соборності України.

- Сьогодні ми відзначаємо віковий ювілей об’єднання України в єдину державу — проголошення 22 січня 1919 року Акта Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Значення цієї події надзвичайне. Наша соборність — це переконання у тому, що ніколи, аж поки житимуть наші далекі нащадки з українським генофондом і українським духом, жоден кордон не пройде берегом Дніпра, ніколи ворогові не вдасться роз’єднати Лівобережну і Правобережну Україну, - наголосив, вітаючи загал з Днем Соборності України заступник селищного голрви Володимир Повозник. Посадовець відзначив внесок і жителів Куликівщини у здобуття і захист незалежності і соборності, від  козаків, учасників УПА  до нинішніх воїнів, що захищають суверенітет України на сході.

З визначною державною датою громадськість Куликівщини вітали голова райдержадміністрації Олексій Ракоїд та заступник голови районної ради Юрій Крепосний. 

Відбулося нагородження громадських активістів відзнаками обласної державної адміністрації.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, активну громадську позицію та з нагоди Дня Соборності України відзначено:

 

Антоненка Петра Яковича, головного редактора Чернігівської обласної газети «Світ-інфо»;

Дорохову Олену Василівну, директора Куликівського районного центру позашкільної освіти;

Чаву Марію Омелянівну, вихователя групи продовженого дня, вчителя біології Куликівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів.

 

Подякою голови обласної державної адміністрації відзначено:

Атрощенко Олександру Іванівну, місцеву поетесу, громадського діяча, учасницю літературно-мистецької світлиці «Стежина»;

Масльонку Світлану Петрівну,  начальника Управління освіти, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту Куликівської селищної ради;

Проніна Олександра Сергійовича, учасника антитерористичної операції;

Пустовіт Ольгу Петрівну, директора Куликівської дитячої музичної школи;

Семироз Уляну Михайлівну, головного спеціаліста відділу житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Куликівської районної державної адміністрації;

Снопка Віктора Євгеновича, викладача Куликівської дитячої музичної школи;

Ричка Федосія Григоровича, пенсіонера, громадського діяча, голову громадського об’єднання «Господар»;

Федоренка Юрія Михайловича, методиста, керівника гуртка Куликівського центру позашкільної освіти;

Чаву Миколу Порфировича, тренера з шахів Куликівської дитячо-юнацької спортивної школи.

Чулія Ореста Михайловича, заступника головного лікаря з медичної частини комунального некомерційного підприємства «Куликівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Куликівської селищної ради.

Учасники зібрання вшанували хвилиною мовчання пам'ять полеглих борців за свободу і незалежність України.

Урочисто святкового настрою заходу додали українські пісні у виконанні народного аматорського ансамблю народної пісні "Веселинка" та солістів закладів культури громади.