Валерій Давиденко: децентралізація відкрила нові можливості для розвитку місцевих громад

  • 700

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

23 січня у Куликівці з робочим візитом перебував народний депутат України Валерій Давиденко.

Нардеп відвідав Куликівську школу, де провів зустріч з педколективом закладу, оглянув спортивну залу, відвідав заняття секції рукопашного бою. Парламентар, за сприяння якого були залучені кошти державної субвенції для проведення реконструкції покрівлі школи,  підлоги, часткової заміни вікон, дверей, відзначив позитивні зміни, які відбулися у закладі та цікавився досягненнями школи.
 

Цього ж дня у приміщенні селищної ради Валерій Давиденко зустрівся з активом Куликівщини - керівниками громади і району, виконувачами обов"язків старост сіл, керівниками районних установ.
 

Народний обранець побував у центрі позашкільної освіти, ознайомився з історією та здобутками туристичного клубу "Вогнище".
 

Разом з народним депутатом у зустрічах з колективами закладів освіти та активом громади взяли участь Куликівський селищний голова Наталія Халімон, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, депутат обласної ради Віктор Труш, голова райдержадміістрації Олексій Ракоїд, заступник голови районної ради Юрій Крепосний. 
 

На зустрічах говорили про реалізацію реформ на місцях - переваги децентралізації: можливості і досягнення ОТГ, роботу нової української школи, позицію місцевих громад щодо отримання Томосу про автокефалію Православної церкви України. Йшлося також про пріоритети розвитку Куликівської громади.
 

Валерій Давиденко наголосив, що децентралізація відкрила нові можливості для місцевих громад і дала інструменти для вирішення питань на місцях. Нардеп закликав громаду до більшої активності, пообіцяв і надалі сприяти залученню державних коштів на реалізацію проектів розвитку Куликівської ОТГ та запевнив, що всі конструктивні пропозиції громади щодо змін чинного законодавства або місцеві законодавчі ініціативи будуть почуті і озвучені у стінах Верховної Ради.
 

Найбільш пріоритетним напрямком нардеп вважає вкладення інвестицій у освіту дітей - у майбутнє громади і держави.