21 сесія селищної ради. Перспективне планування – показник стабільного розвитку громади 

  • 1004

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 30 січня  відбулася 21-та  сесія селищної ради сьомого скликання.

Вела сесію   Куликівський селищний голова Наталія Халімон.

У роботі сесії взяли участь  заступники селищного голови, керівники окремих структурних підрозділів селищної ради, виконувачі обов”язків старост сіл громади.

На порядок денний  двадцять першої сесії  внесено 44 питання.

До початку пленарного засідання сесії відбулося  спільне засідання постійних комісій селищної ради, на якому детально обговорили всі  питання порядку денного.

 

Начальник відділу економічного розвитку та інвестицій селищної ради Людмила Плічко представила до уваги депутатів проекти Плану (Програми) соціально-економічного розвитку Куликівської селищної ради (об’єднаної територіальної громади) на 2019-2020 роки та Плану перспективного розвитку Куликівської селищної ради (об’єднаної територіальної громади) на 2019-2021 роки. Цими документами  Куликівська ОТГ визначила основні пріоритети та завдання свого  розвитку на найближчу перспективу. Проекти, які громада має намір реалізувати у найближчі три роки, стосуються усіх галузей. Це - ремонт доріг, освітлення, забезпечення якісною питною водою, благоустрій територій, енергозбереження, екологічна безпека (реконструкція очисних споруд, сміттєзвалищ, роздільний збір сміття), покращення якості надання медичних, адміністративних, побутових послуг, розвиток освіти, фізичної культури і спорту,    культури, туризму, торгівлі.

 

На 21 сесії було ухвалено кілька важливих цільових програм. Це Програма розвитку туризму Куликівської селищної ради на 2019-2020 роки,  Програма розвитку фізичної культури і спорту Куликівської ОТГ на 2019-2020 рік,  Програма  підтримки громадських організацій ветеранського руху, що діють на території Куликівської селищної ради на 2019 рік,  Програма територіальної оборони Куликівської об’єднаної територіальної громади, мобілізаційної підготовки, призову громадян України до лав Збройних Сил України на військову службу на 2019 рік та Програма цивільного захисту населення і територій Куликівської селищної ради від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2019 рік.

 

На пленарному засіданні сесії Куликівський селищний голова Наталія Халімон  прозвітувала про роботу у 2018 році. Голова громади окреслила у своєму звіті основні досягнення громади у 2018 році та озвучила проблемні питання, над вирішенням яких селищна рада працюватиме в 2019 році.

Звіт Куликівського селищного голови за 2018 рік.

Були розглянуті та ухвалені рішення щодо оренди комунального майна, блок земельних питань, організаційні рішення щодо змін у структурі управлінського апарату селищної ради, рішення щодо роботи комунальних підприємств селищної ради та ін.

Ключові рішення 21-ї сесії селищної ради:

  • Затверджено План (Програму) соціально-економічного розвитку Куликівської селищної ради (об’єднаної територіальної громади) на 2019-2020 роки та План перспективного розвитку Куликівської селищної ради (об’єднаної територіальної громади) на 2019-2021 роки;
  • при селищній раді утворено комісію з розгляду земельних спорів, затверджено Положення про комісію та її персональний склад;
  • виділено коштів на реалізацію цільових програм:
  • Програма розвитку туризму Куликівської селищної ради на 2019-2020 роки -  30 тис. грн;
  • Програма розвитку фізичної культури і спорту Куликівської ОТГ на 2019-2020 рік – 336 тис. грн;
  • Програма  підтримки громадських організацій ветеранського руху, що діють на території Куликівської селищної ради на 2019 рік – 50 тис. грн;
  •  Програма територіальної оборони Куликівської об’єднаної територіальної громади, мобілізаційної підготовки, призову громадян України до лав Збройних Сил України на військову службу на 2019 рік – 50 тис. грн.;
  • Програма цивільного захисту населення і територій Куликівської селищної ради від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2019 рік – 100 тис. грн.

 

З урахуванням зауважень і пропозицій, озвучених на спільному засіданні постійних комісій селищної ради були прийняті відповідні рішення.

 

Детальніше з рішенням двадцять першої сесії селищної ради сьомого скликання можна ознайомитись на цьому ж сайті у розділі «Сесійна діяльність».