У 2018 році Куликівська ОТГ вклала у розвиток Орлівки близько 4 млн. гривень

  • 1192

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

6 лютого Куликівський селищний голова Наталія Халімон взяла участь у загальних зборах громадян села Орлівка.

Збори проходили у приміщенні сільського будинку культури. Цього року інтерес орлівців до загальних зборів значно зріс, про що свідчила чимала кількість людей у залі. Зібрання проходило активно, жителі села ставили багато запитань до  сільської влади та гостей.  

В.о. старости села Валентина Бусел у своєму звіті про роботу за 2018 рік наголосила, що  в Орлівці функціонує найбільша кількість установ, з поміж інших сіл громади, які надають послуги  жителям села. Це школа, дитячий садок, будинок культури, бібліотека, лікарська амбулаторія, ветдільниця, поштове відділення.  Робота сільської влади була зосереджена на наданні послуг населенню, заходах з благоустрою.  Нагальною потребою громади є проведення  розчистки водойми у центрі села. Є плани і щодо розвитку соціальних закладів, проведення  заходів з благоустрою,  упорядкування земельних питань, над якими сільська влада при підтримці керівництва ОТГ працюватиме найближчі два роки.

Тези виступів запрошених гостей:

Наталія Халімон, Куликівський селищний голова: у 2018 році Куликівська ОТГ реалізувала чимало проектів розвитку із залученням державних і власних коштів. У розвиток Орлівки, зокрема, вкладено близько 4 млн.грн. Минулого року  в селі  здійснили реконструкцію вуличного освітлення кількох вулиць та збудували водозабірну свердловину. Виділялися кошти на утримання і розвиток закладів соціальної сфери села. У кінці 2018 року у власність громади передані державні землі за межами населених пунктів. Проведено їх інвентаризацію. Тепер завдання жителів села розумно і справедливо розподілити  її.

Віктор Труш, депутат обласної ради, голова СФГ «Колос»: щоб не виникало проблем у взаємовідносинах пайовиків та інвесторів необхідно уважно читати договори оренди, у жодному разі  не підписувати порожніх бланків, вимагати один примірник договору на руки. У питанні боротьби  із розповсюдженням лейкозу корів  не може бути компромісів – тільки знищення інфікованих тварин та соціальна нетерпимість громади щодо недобросовісних власників хворих корів.

Микола Торбєєв, помічник народного депутата України Валерія Давиденка: Валерію Давиденку, як вихідцю із села зрозумілі і близькі проблеми селян, його життєве кредо  - «Рівень життя людей у селі має бути не гіршим ніж у містян!» Народний депутат є прихильником продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення допоки законодавчо не буде закріплений механізм, який захищатиме інтерес українського селянина, у першу чергу.

Петро Єрко, перший заступник голови райдержадміністрації: найуспішнішою реформою на сьогодні є реформа децентралізації. ОТГ довели свою дієздатність та рухаються по шляху розвитку. Тривають реформи в усіх галузях. Україна попри війну і непросту економічну ситуацію залишається вірною курсу на євроінтеграцію та вступу до НАТО.

Про  роботу щодо дотримання законності правопорядку на території села звітував дільничний інспектор поліції Роман Неговський.

Багато запитань орлівці адресували головному лікарю КЗ «Куликівська ЦРЛ» Оксані Хорошок, яка поінформувала присутніх про хід реалізації медичної реформи у районі та закликала жителів села активізуватися щодо підписання декларацій із сімейними лікарями.

Про законодавчі зміни і механізми нарахування субсидій говорила у своєму виступі начальник управління соціального захисту населення РДА Юлія Постернак.

Анатолій Губський, заступник начальника Куликівського районного управління Держпродспоживслужби України у Чернігівській області закликав орлівців активізувати роботу по здачі лейкозних корів та повідомив що СФГ «Колос» міняє хворих корів на здорових тільних телиць.

Питання і проблеми, які озвучили жителі Орлівки на зборах:

  • неякісна розчистка снігу по селу;
  • необхідність випилювання аварійних дерев на  кладовищі, упорядкування пасовища, розчистки водойми у центрі села, продовження реконструкції вуличного освітлення;
  • пріоритет щодо виділення земельних ділянок жителям села;
  • інші питання.

Рішеннями загальних зборів звіт в.о. старости села Орлівка Валентини Бусел  взято до відома та затверджено місцеві податки і збори.