Минулого року Хибалівка отримала найбільше коштів на реконструкцію вуличного освітлення

  • 1006

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

7 лютого відбулися загальні збори громадян у Хибалівці. Попри те, що Хибалівка одне з найменших сіл громади, обрядова зала сільського будинку культури, де проходили збори, була майже повна. Хибалівці були досить активними і озвучували проблеми, які їх хвилюють.

У зборах взяли участь Куликівський селищний голова Наталія Халімон та перший заступник селищного голови Сергій Калашник.

- Результати роботи Куликівської ОТГ за минулий рік підтвердили ефективність децентралізації  і розвіяли страхи жителів села щодо того, що їх маленьке село не отримає достатньої уваги і коштів від об"єднаної громади. Однак на сьогодні жителі села отримують увесь комплекс послуг, у селі функціонують установи соціальної сфери,  керівництво громади обізнане з проблемами села і всіляко сприяє їх вирішенню, - про це у своєму звіті  говорив в.о. старости села Микола Глушко. – Переважна більшість жителів села – це пенсіонери, демографічна ситуація типова для малих сіл Полісся – минулого року померло 12 осіб, а народилася лише одна дитина. Землі пайового фонду  у Хибалівці орендує ТОВ «Гетьманське», яке  є сумлінним орендарем, сплачує орендну плату, кошти по соціальній угоді,  допомагає у вирішенні питань життєдіяльності громади.  У селі працює схема вивозу сміття. Є нарікання на роботу пересувного поштового відділення, яке не забезпечує вчасне проходження платежів від жителів села. У селі багато порожніх садиб, подвір"я яких захаращені і псують загальний вигляд населеного пункту.

Про діяльність правоохоронних органів по забезпеченню законності і правопорядку на  території села на зборах звітував начальник районного відділення поліції Максим Бібік, який наголосив, що в цілому криміногенна ситуація у селі благополучна. Є окремі випадки дрібних правопорушень. Поліція реагує на всі звернення від жителів села.

Наталія Халімон, Куликівський селищний голова: про результати роботи  об"єднаної громади красномовно говорять рейтинги. За минулий рік Куликівська ОТГ посіла 38 місце серед 87 громад І групи ( великі громади, у яких проживає більше 15 тис. осіб) по Україні  і 6місце по динаміці надходжень до бюджету. Куликівська ОТГ затвердила стратегію розвитку на найближчі два роки, у якій визначила першочергові пріоритети по всіх селах.  У 2018 році Хибалівка отримала найбільшу суму коштів на реконструкцію вуличного освітлення (613090 грн), відповідно було освітлено найбільше вулиць у порівнянні з іншими селами громади. Крім того був проведений ремонт доріг з асфальтовим покриттям, грейдерування і висипка грунтових доріг, зроблено ремонтні та опоряджувальні роботи водозабірної свердловини. Всього у розвиток села минулого року вкладено 1 млн 293 тис. грн.  До  переліку проектів на 2019-2020 роки внесено наступні  проекти по с. Хибалівка: ремонт комунальних доріг,  капітальний ремонт мосту у селі, розчистка ставка, забезпечення  сільської бібліотеки комп"ютерною технікою, встановлення дорожніх знаків.  

183 га земель запасу з числа переданої громаді державної землі  допоможуть жителям села реалізувати своє право на отримання земельного наділу. Громада села має найближчим часом самостійно затвердити список осіб, які бажають взяти землю.

Світлана Масльонка, начальник Управління освіти, культури, туризму, сім»ї молоді і спорту селищної ради: шкільний автобус забезпечує підвіз школярів і дошкільнят у навчальні завлади сусіднього села Вересоч.  Сільський будинок культури і його працівники не забезпечують на належному рівні роботу закладу, надання платних послуг, задоволення культурних потреб хибалівців. Наразі  триває пошук нових кадрів до закладу.  

На зборах також виступили: начальник відділу земельних відносин, екології та комунальної власності селищної ради Ніна Клочок, помічник народного депутата України Валерія Давиденка Любов Наумець, помічник депутата обласної ради Віктора Труша Наталія Коновалова, заступник начальника районного Управління Держпродспоживслужби Анатолій Губський, головний лікар КЗ «Куликівська ЦРЛ» Оксана Хорошок, головний лікар КНЗ «Куликівський ЦПСМД» Лідія Дмитришина, заступник голови районної ради Юрій Крепосний, представник інвестора – ТОВ «Гетьманське» Олександр Габєлков.

Питання і проблеми, які озвучили жителі Хибалівки на зборах:

  • встановлення двох автобусних зупинок у селі;
  •  першочерговий ремонт вулиці Назаренка;
  •  капітальний ремонт мосту у селі;
  • придбання тестів для глюкометрів у ФАП.

Рішеннями загальних зборів звіт в.о. старости села Хибалівка Миколи Глушка  взято до відома та затверджено місцеві податки і збори.