У 2018 році у Виблях частково відновили вуличне освітлення - цього року пріоритом для села є ремонт доріг

  • 994

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

8 лютого  загальні збори громадян пройшли у Виблях.

У зборах взяли участь Куликівський селищний голова Наталія Халімон та перший заступник селищного голови Сергій Калашник, депутат обласної ради Віктор Труш, помічник народного депутата України Валерія Давиденка Микола Торбєєв, перший заступник голови райдержадміністрації Петро Єрко, в.о. начальника управління Держпродспоживслужби в Куликівському районі Анатолій Губський.

Виконувач обов»язків старости села Анатолій Ревко прозвітував про роботу у 2018 році.  Для Виблів, як і для інших сіл громади, минулий рік став роком становлення і розвитку  новоствореної Куликівської ОТГ. Важливо було усвідомити себе частиною великої  громади, навчитися працювати у команді. Результати такої роботи говорять самі за себе. У 2018 році у Виблях  проведено реконструкцію вуличного освітлення на загальну суму 330 674 грн,   здійснено капітальний ремонт одного крила школи та переведено туди дитячий садок (вартість робіт – 280 тис.грн),  встановлено огорожу на старому кладовищі (вартість робіт – 7600 грн). По-господарськи розпорядилися і колишнім приміщенням дитсадка. Його взяв оренду литовський підприємець Едмундас Пупшис, який планує відкрити тут кондитерський цех і кафе.  Завдяки співпраці з інвесторами вдалося вирішити чимало питань життєдіяльності села.

Про показники фінансової спроможності Куликівської ОТГ у загальноукраїнському рейтингу, реалізовані минулого року проекти, плани і перспективи на 2019 рік  говорила у своєму виступі Наталія Халімон.  До перспективного плану соціально-економічного розвитку Куликівської ОТГ а 2019-2020 роки внесено наступні проекти по селу Виблі: капітальний ремонт вулиці Троїцька, реконструкція топочної адмінприміщення (колишньої сільської ради), розробка містобудівної документації (Генплану), забезпечення бібліотеки комп»ютерною технікою. Голова громади обговорила з жителями села як розумно розпорядитися  колишніми державними землями за межами населених пунктів, які в кінці минулого року були передані  у комунальну власність громади.

Віктор Труш, депутат обласної ради: жителі села мають спільно вирішити чи доцільно в селі утримувати пожежну команду, чи краще придбати два пожежні гідранти і користуватися послугами професійної пожежної команди з Куликівки; необхідно змусити орендарів видати кожному пайовику примірник договору оренди – це захистить права власників паїв.

Орест Чулій, лікар КНЗ «Куликівський ЦПСМД»: медична реформа триває, щоб жителі села мали можливість отримати увесь обсяг медичних послуг необхідно підписати декларації з сімейними лікарями; навантаження на сімейних лікарів зросло в рази, але жодне звернення пацієнтів не залишиться поза увагою лікаря; деякі аналізи для зручності жителів села можна зробити на місці у Виблівській СЛА, планові звернення – до сімейного лікаря - в критичних випадках  слід викликати  екстрену медичну допомогу.

Дільничний офіцер поліції Олег Ковтонюк прозвітував перед жителями Виблів про роботу по забезпеченню законності  і правопорядку на території села.

На зборах також виступили: помічник народного депутат україни Валерія Давиденка Ммкола Торбєєв, перший заступник голови райдержадміністрації Петро Єрко, в.о. начальника Управління Держпродспоживслужби в Куликівському районі  Анатолій Губський.

Обговорення звітів і виступів гостей було доволі активним. Найбільш гостра дискусія стосувалася першочергової необхідності ремонту вулиці Шевченка Також говорили про термінову необхідність грунтової висипки по вулиці Садовій.

Інші питання і проблеми, які озвучили жителі Виблів на зборах:

  • наведення порядку у нежилих садибах;
  • відсутність електрика у селі;
  • відсутність ритуальних послуг;
  • зміна маршруту автобуса Чернігів-Куликівка ( із заїздом до села Виблі);
  • збереження недобудованого приміщення (нової контори) з можливістю подальшого використання;
  • поновлення написів на обеліску в центрі села;
  • боротьба з незаконним продажем алкогольних напоїв.

Рішеннями загальних зборів звіт в.о. старости села Анатолія Ревка та дільничного офіцера поліції Олега Ковтонюка  взято до відома, а також затверджено місцеві податки і збори.