В Україні запроваджено нову систему монетизації житлових пільг та субсидії

  • 632

Фото без опису

Постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2018 року №1176 запроваджено новий механізм надання житлових субсидій у грошовій формі через АТ «Ощадбанк» для домогосподарств, які звертаються за житловою субсидією з 1 січня 2019 року. Згідно внесених змін АТ «Ощадбанк» буде самостійно здійснювати розрахунки за спожиті комунальні послуги з підприємствами-надавачами послуг за  домогосподарства  у межах сум нарахованої субсидії. У  режимі мобільного зв’язку громадяни дізнаватимуться про залишок коштів, які залишилися після оплати за житлово-комунальні послуги, а також про другу частину платежу, що належить до оплати.

Громадяни, яким житлова субсидія надається в грошовій формі зобов’язані щомісяця сплачувати частку платежу.

 Після закінчення опалювального сезону суми невикористаних коштів перераховуються з рахунка для виплати житлових субсидій на поточні рахунки одержувачів субсидії в АТ «Ощадбанк», що відкриваються банком одержувачу субсидії на підставі укладеного договору між Мінсоцполітики АТ «Ощадбанк», про що останній інформуватиме шляхом надсилання смс-повідомлень.

Постановою Кабінету Міністрів України від 06 лютого 2018 року №62 внесені наступні зміни, які дозволяють домогосподарствам,  які звернулися за призначенням житлової субсидії до 31 грудня 2018 р., а також тим, що звернулися після 1 січня 2019 р., але житлова субсидія їм призначена з 2018 року отримувати житлову субсидію у готівковій формі. Кошти для  сплати комунальних послуг отримувачі субсидії зможуть отримати у березні поточного року

Для працюючих  субсидіантів кошти перерахуватимуться через  установи АТ «Ощадбанк».

 Пенсіонерам кошти надходитимуть  на банківські рахунки  або їх разом з пенсією доставить Укрпошта.

Зекономлені кошти за спожиті комунальні послуги  громадяни зможуть використовувати на власний розсуд.

Зазначені вище програми монетизації житлових субсидій працюватимуть одночасно.

 

 

За інформацією управління соціального захисту населення Куликівської РДА