До 30-річниці виведення радянських військ з Афганістану у громаді вшанували учасників бойових дій на території інших держав

  • 1210

15 лютого в актовому залі Куликівської школи відбулися урочисті збори громадськості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з республіки Афганістан.

У заході взяли участь члени районної громадської організації воїнів-інтернаціоналістів "Козак", Куликівський селищний голова Наталія Халімон, заступники селищного голови Володимир Повозник та Віктор Богдан, перший заступник голови райдержадміністрації Петро Єрко, заступник голови районної ради Юрій Крепосний,  учасники АТО, помічник народного депутата України Валерія Давиденка Любов Наумець,  представник Куликівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Андрій Сеньок, учнівська молодь.

У вітальних виступах Наталія Халімон, Петро Єрко та  Юрій Крепосний  висловили воїнам-інтернаціоналістам щиру вдячність за виявлений героїзм та вірність військовій присязі в роки служби з миротворчими місіями у різних країнах світу, активну нині громадянську позицію, внесок у патріотичне виховання підростаючого покоління та наголосили, що для багатьох молодих українських хлопців афганська війна та інші локальні конфлікти стали не лише непростим випробуванням, а й школою життя, школою мужності і справедливості. В буремних подіях останніх років, коли Україна бореться з агресогром вже на своїй землі, воїни-інтернаціоналісти були в числі перших, хто став на зихист свободи і незалежності своєї Вітчизни, ділячись з молодшими побратимами неоціненним війсковим досвідом.

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та за активну участь у громадському житті Куликівщини Почесною грамотою Куликівської селищної ради нагороджений воїн-інтернаціоналіст Василь Зубок з Куликівки, Почесною грамотою  районної державної адміністрації та районної ради - учасник війни в Афганістані та учасник АТО Юрій Силенко з Куликівки.

Привітання з нагоди свята від імені народного депутата України Валерія Давиденка зачитала воїнам-інтернаціоналістам присутня на заході помічник депутата Любов Наумець. Любов Михайлівна вручила голові громадської організації "Козак" Миколі Прищепі матеріальну допомогу на організацію святкового заходу. Голова організації подякував усім за увагу і шану до воїнів-інтернаціоналістів та за допомогу в організації заходу.

Найтепліші і найпроникливіші слова на адресу воїнів-інтернаціоналістів звучали із вуст юних українців - учнів Куликівської школи: вони виконували для воїнів патріотичні і пам'ятні пісні, зачитували тематичні віршовані твори та нагадали обпалену війнами юність через театралізовані постановки. Учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих у боях земляків-воїнів-інтернаціоналістів і тих, хто відійшов у вічність уже в мирному житті. На завершення заходу учні привітали учасників бойових дій квітами.

Традиційно завершилися урочистості покладанням вінків і квітів до пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам.