У Вересочі спільно дбають про благоустрій і розвиток своєї території 

  • 1121

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису 

14 лютого  у Вересоцькому сільському будинку культури проходили загальні збори громадян сіл Вересоч і Веселе.

У зборах взяли участь запрошені гості: Куликівський селищний голова Наталія Халімон, начальник відділу земельних ресурсів, екології та комунальної власності селищної ради Ніна Клочок, депутат обласної ради Віктор Труш, депутат селищної ради Віктор Зеленський, помічник народного депутата України Валерія Давиденка Любов Наумець, перший заступник голови райдержадміністрації Петро Єрко, головний лікар КЗ «Куликівська ЦРЛ» Оксана Хорошок, спеціаліст управління Держпродспоживслужби в Куликівському районі Таміла Пінчук, дільничний офіцер поліції Роман Неговський.

Виконувач обов»язків старости сіл Вересоч і Веселе Галина Лазар у своєму звіті про роботу у 2018 році наголосила, що перший рік  у складі об»єднаної громади вже дав можливість відчути позитивні зрушення. Минулого року у Вересочі проведено роботи з  реконструкції вуличного освітлення, ремонту доріг, встановлено дві автобусні зупинки. Всі послуги, які раніше отримували жителі сіл у сільській раді (окрім реєстрації місця проживання), продовжують надаватися.  На сьогодні на території сіл Вересоч і Веселе проживає 953 жителі. 32 % населення – пенсіонери. Демографічна ситуація мало відрізняється від інших сіл громади. У 2018 році помер 31 житель сіл, народилося 5 дітей.

На землях Вересоцького округу господарську діяльність здійснюють СФГ «Колос» і ТОВ «Гетьманське». Це соціально відповідальні інвестори, які опікуються проблемами громади і допомагають у їх вирішенні. У Вересочі функціонують всі заклади соціальної сфери: школа, дитячий садок, ФАП, будинок культури, бібліотека, ветдільниця, поштове відділення. У селі є футбольна команда. Жителі сіл забезпечені товарами першої необхідності. Кілька разів за зиму проводилася розчистка вулиць від снігу. У теплі пори року проводилися заходи з благоустрою: ремонти обеліску, пам»ятників, вирубування порослі, обкошування, впорядкування кладовища і пасовища, прибирання сміття тощо. Галина Лазар подякувала односельцям за підтримку усіх починань керівництва, за допомогу у проведенні робіт з благоустрою і зауважила, що тут живуть небайдужі, дружні люди, які вболівають за долю своєї громади і допомагають односельцям у скрутну годину.

Минулого року розпочалися ремонтні роботи у сільському будинку культури, які планують продовжити і цього року. Крім того, у планах на 2019 рік – продовження реконструкції вуличного освітлення, ремонт лікарської амбулаторії, заміна вікон у школі, встановлення твердопаливного котла у дитячому садочку, ремонт свердловини. Планів чимало і запорукою їх успішної реалізації буде підтримка керівництва Куликівської ОТГ, інвесторів і жителів  села.

Із співдоповіддю виступила Куликівський селищний голова Наталія Халімон: досягнення Куликівської громади за 2018 рік найяскравіше демонструє загальноукраїнський рейтинг фінансової спроможності ОТГ, який підготував Мінрегіонбуд  – серед 87 великих громад Куликівська ОТГ посіла 38 місце, за динамікою надходжень бюджетних коштів – 6 місце в Україні.   Створено власний парк комунальної техніки, продовжується робота по створенню сучасного Центру надання адміністративних послуг. Напрямки роботи минулого року – реконструкція вуличного освітлення, будівництво і ремонт водозабірних свердловин, ремонт доріг. У 2018 році Вересоцький округ дав надходжень до бюджету ОТГ 1 248 868 грн . На утримання території сіл Вересоч і Веселе витрачено 3 396 487 грн. Плани на цей рік по ОТГ – виготовлення Генеральних планів  по окремих селах, ремонт доріг, будівництво свердловин у Баклановій та Вершиновій Муравійках.

Окремо обговорили тему державних земель, переданих у кінці минулого року в комунальну власність Куликівської ОТГ, а це 8,8 тис.га. Проведено її інвентаризацію. Вересоцький округ отримав найбільшу серед інших сіл кількість землі – всього 1512 га, з них 288 га – землі с/г призначення,840 га –аукціонні землі, з яких село може отримати непоганий дохід для свого розвитку. Детальні роз»яснення з цих та інших земельних питань присутнім на зборах надала  начальник відділу земельних відносин, екології та комунальної власності селищної ради Ніна Клочок.

Дільничний офіцер поліції Роман Неговський прозвітував про роботу по забезпеченню законності  і правопорядку на території сіл Вересоч і Веселе.

На зборах також виступили: депутат обласної ради Віктор Труш, помічник народного депутата України Валерія Давиденка Любов Наумець,  перший заступник голови райдержадміністрації Петро Єрко, головний лікар Куликівської ЦРЛ Оксана Хорошок, спеціаліст Управління Держпродспоживслужби в Куликівському районі  Таміла Пінчук, заступник начальника Управління соціального захисту населення РДА Віталій Лазар.

Питання і проблеми, які озвучили жителі сіл Вересоч і Веселе на зборах:

  • неякісний стаціонарний телефонний зв»язок (ПАТ «Укртелеком»);
  • необхідність придбання велотранспорту для сільських медичних працівників;
  • неврегульовані питання приватизації землі (окремі громадяни);
  • неякісний Інтернет.

Рішеннями загальних зборів звіт в.о. старости Галини Лазар та дільничного офіцера поліції Романа Неговського взято до відома, а також затверджено місцеві податки і збори.