У Жуківці планують відкрити швейню

  • 938

15 лютого  Куликівський селищний голова Наталія Халімон взяла участь у загальних зборах громадян села Жуківка.

Відкрила збори виконувач обов»язків старости села Наталія Дурицька, яка прозвітувала перед односельцями про роботу у 2018 році. На сьогодні у селі проживає 986 чоловік.  Минулого року Жуківка стала рекордсменом серед усіх сіл громади по народжуваності – у 2018 році в селі народилося 12 дітей. Це додає оптимізму щодо перспектив розвитку села. У Жуківці розвинена інфраструктура закладів соціальної сфери: працюють школа, дитячий садок, ФАП, будинок культури. Відділення пошти скоротили, працює одна листоноша, але нарікань на її роботу немає. Єдиним інвестором, який орендує землі у Жуківці, є СФГ  «Колос». Господарство опікується долею села, підтримує усі заходи, допомагає вирішувати усі   питання життєдіяльності. У селі працює схема організованого вивозу сміття. Торгівельна мережа повністю забезпечує потреби жителів села у товарах першої необхідності. Проводилися заходи з благоустрою. У 2018 році розпочали огородження кладовища новим бетонним парканом. Якщо громада підтримає - цього року роботи продовжаться  і буде огороджена вся територія кладовища. У 2018 році  у селі проведені роботи з реконструкції вуличного освітлення, ремонту і висипки доріг. Плани на 2019 рік: утеплення  школи (заміна вікон, дверей), ремонт будинку культури, придбання музичної апаратури для закладу,  ремонт ФАПу, очистка ставка.

За підтримки керівництва громади у Жуківці планують відкрити швейню в адміністративному приміщенні (колишня сільська рада). Наразі триває пошук особи, яка згодиться працювати швачкою у селі. Умови праці  запропонують досить непогані.

Куликівський селищний голова Наталія Халімон у своїй співдоповіді поінформувала жителів Жуківки про показники роботи  Куликівської громади за 2018 рік, зафіксовані у загальноукраїнському рейтингу фінансової спроможності ОТГ, який підготував Мінрегіонбуд  – серед 87 великих громад Куликівська ОТГ посіла 38 місце, за динамікою надходжень бюджетних коштів – 6 місце в Україні. Очільник громади закцентувала увагу присутніх на реалізованих минулого року  проектах та напрямках роботи ОТГ: придбання  комунальної техніки, створення сучасного Центру надання адміністративних послуг, реконструкція вуличного освітлення, будівництво і ремонт водозабірних свердловин, ремонт доріг. У 2018 році Жуківка дала  надходжень до бюджету ОТГ 1  млн. 211 тис. грн. На утримання і розвиток села витрачено 2 530 558 грн. У 2019 році за кошти інвесторів в рахунок соціальних угод будуть проводитися ремонти комунальних доріг.

Щодо державних земель, переданих у кінці минулого року в комунальну власність Куликівської ОТГ, а це 8,8 тис.га. Всього Жуківка отримала 332,69 га, з них 133 га – землі с/г призначення,  на яких жителі села можуть отримати у приватну власність земельні наділи до 2-х га, 199 га – аукціонні землі, як джерело надходжень до бюджету і, відповідно,  можливість розвитку села.

Про роботу по забезпеченню законності  і правопорядку на території села Жуківка у 2018 році  на зборах  звітував дільничний офіцер поліції Роман Неговський.

На зборах також виступили запрошені гості:  депутат селищної ради Віктор Зеленський, помічник депутата обласної ради Віктора Труша Наталія Коновалова, помічник народного депутата України Валерія Давиденка Любов Наумець,  перший заступник голови райдержадміністрації Петро Єрко, головний лікар Куликівської ЦРЛ Оксана Хорошок, головний лікар КНЗ «Куликівський ЦПСМД» Лідія Дмитришина, в.о. начальника Управління Держпродспоживслужби в Куликівському районі  Анатолій Губський.

Питання і проблеми, які озвучили жителі села Жуківка на зборах:

  • очищення водонапірної башти;
  • можливість прокладення водогону по селу;
  • очищення ставка;
  • ремонт, висипка доріг.

Віктор Зеленський обіцяв надати допомогу від СФГ «Колос» у проведенні очистки водонапірної башти для покращення якості питної води у  селі.

Рішеннями загальних зборів звіт в.о. старости села Наталії Дурицької  та дільничного офіцера поліції Романа Неговського взято до відома. Затверджено суми місцевих податків і зборів.