При селищній раді створено Центр соціальних служб для   сім»ї, дітей та молоді

  • 1092

Фото без опису

Фото без опису

 

20 лютого  відбулася 22-а  сесія селищної ради сьомого скликання.

Вела сесію   Куликівський селищний голова Наталія Халімон.

У роботі сесії взяли участь  депутат обласної ради Віктор Труш, заступники селищного голови, керівники окремих структурних підрозділів селищної ради, виконувачі обов”язків старост сіл громади.

 На порядок денний  двадцять другої  сесії  внесено 37 питань.

Детальне обговорення питань порядку денного відбувалося на спільному засіданні постійних комісій селищної ради, яке відбулося цього ж дня.

Проект рішення про звіт про виконання селищного бюджету за  2018 рік депутатам і запрошеним представила начальник фінансового управління селищної ради Лариса Авжи. Основні тези звіту: до загального фонду місцевих бюджетів  за  2018  рік надійшло власних доходів 56 534 600  грн,  планові показники на відповідний рік виконано на  102%,  у порівнянні з 2017 роком  додали 21% або  9 798 000 грн.      До селищного бюджету у 2018 році надійшли трансферти із інших бюджетів на загальну суму 61 290 800 грн.

Податок з доходів фізичних осіб займає в структурі доходів загального фонду місцевого бюджету 52,3%.

У 2018 році основними бюджетоутворюючими підприємствами стали:

- СФГ «Колос»,  яке до загального фонду селищного бюджету перерахувало  9473,2 тис. грн різних податків і зборів, що становить    16,8 % від загальної  суми власних надходжень бюджету;

     -  СТОВ «Гетьманське», яке перерахувало 4744,8 тис. грн, або 8,4%;

     -  ПрАТ «Куликівське молоко», яке перерахувало 3400,9 тис. грн, або 6,1%;           

     - СТОВ «Сіверське», яке перерахувало 2400,3 тис. грн, або 4,3 %;

     - СТОВ «Агростарт Україна», яке перерахувало 2073,7 тис. грн, або 3,7%.

Видатки селищного бюджету у 2018 році склали 120 381 200 грн.

  

Ключові рішення 22-ї сесії селищної ради:

  • затверджено звіт про виконання селищного бюджету за 2018 рік  - бюджет виконано на 102 %;
  • утворено Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Куликівської селищної ради та затверджено Положення про Центр;
  • змінено назву Куликівської дитячої музичної школи на Куликівську мистецьку школу, затверджено Статут закладу у новій редакції: до напрямів роботи  школи додано художньо-естетичний(декоративно-ужиткове мистецтво), здобувати освіту у закладі відтепер зможуть не тільки діти шкільного віку,  а й дошкільнята віком від 3-х років, та молодь післяшкільного віку; директор школи призначається на контрактній основі за конкурсом;
  • директором комунального закладу «Позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Деснянка» Куликівської селищної ради призначено Савицького Юрія Михайловича;
  • затверджено перелік установ, закладів, підприємств комунальної власності Куликівської ОТГ;
  •  затверджено Перелік земельних ділянок комунальної власності, право оренди яких виставляється для продажу на земельних торгах ( по 7 селах громади за погодженням з рішенням загальних зборів).

Традиційно розглянули і затвердили блок земельних питань.

Депутат Валентина Мельник озвучила запит щодо можливості безкоштовного перевезення пільгових категорій дітей.

З урахуванням зауважень і пропозицій, озвучених на спільному засіданні постійних комісій селищної ради були прийняті відповідні рішення.

Детальніше з рішенням двадцять другої сесії селищної ради сьомого скликання можна ознайомитись на цьому ж сайті у розділі «Сесійна діяльність».