Колонка голови ОТГ

  • 978

Фото без опису

Шановні земляки!

Звертаюся до вас із традиційним звітом про найбільш вагомі події в житті Куликівської ОТГ, які відбулися в лютому 2019 року.

8 лютого став відомий рейтинговий список Регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів, що можуть реалізуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку в 2019 році. Варто зазначити, що в Чернігівській області на конкурс було подано 197 інвестиційних програм та проектів. У зв’язку з неналежним заповненням аплікаційних форм до оцінювання не допущено 23 проекти. Інші не набрали мінімально необхідних 30 балів. Таким чином, цьогорічний список включає 140 проектів.

Свої проекти на конкурс ДФРР подавала і Куликівська ОТГ, один з них - «Покращення освітнього середовища із застосуванням енергозберігаючих технологій по комплексній термомодернізації головного корпусу в Куликівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів по вул. Шевченка, 4, в смт. Куликівка, Куликівської селищної ради» - посів у загальному рейтингу 7 місце, набравши 59 балів. Тож є всі шанси у 2019 році реалізувати його. А для цього необхідно в стислі терміни виготовити проектно-кошторисну документацію, пройти всі експертизи, адже саме від цього залежить, як швидко проект потрапить на розгляд Міжвідомчої комісії Мінрегіону.

Інші два проекти – «Створення нового культурно-громадського простору для Куликівської об’єднаної територіальної громади на базі районного будинку культури за адресою: смт. Куликівка вул, Миру 112» та «Створення безпечного та комфортного середовища для оздоровлення та відпочинку дітей в позаміському дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Деснянка» Куликівської селищної ради (Капітальний ремонт)» набрали 42,5 та 37,5 балів відповідно й посіли 35 та 89 місця в рейтингу.

Розпочалася заготівля дров для закладів соціальної сфери ОТГ на майбутній опалювальний сезон. З метою економії коштів громади та наведення належного санітарного стану населених пунктів, заготівля дров проводиться власними силами. Випилюються аварійні дерева згідно поданих громадянами заяв, по яких прийнято рішення виконкому та надані дозволи екологічної служби. Роботи по видаленню дерев розпочато в селі Горбове. На заготівлі дров працюють працівники комунальних підприємств селищної ради, працівники з центру зайнятості, допомогу надають працівники місцевої школи. До робіт залучена комунальна техніка ОТГ. Протягом лютого було заготовлено та завезено в соціальні заклади близько 120 кубометрів попиляних дров. Ціна 1 м. куб. м’яких порід складає 425 грн., твердих – 725 грн. Таким чином, здійснюючи заходи з благоустрою, в лютому громада заощадила на заготівлі твердого палива близько 50 тис. грн.

В Салтиковій Дівиці розпочато будівництво нової лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини.  Будівництво проводиться за рахунок коштів державного бюджету в рамках програми «Сільська медицина». Загальна вартість проекту –  6 млн. 389 тис. грн,  в тому числі, співфінансування  із селищного бюджету – 621 413 грн. (цю суму до селищного бюджету вніс меценат Віктор Труш). Замовником робіт є Управління капітального будівництва облдержадміністрації, виконавцем робіт – ТОВ «Фенікс +». Очікуваний термін завершення будівництва – вересень 2019 року.  Крім нового приміщення амбулаторії вищезгадана програма передбачає придбання нового санітарного автомобіля. Автомобіль уже придбано, наразі триває його реєстрація, після чого він буде переданий громаді.

 

Шановні жителі ОТГ! Добігають до закінчення зимові дні, а за ними – довгоочікувана весна, і, зрозуміло,  заходи з благоустрою. Центр та вулиці кожного населеного пункту, закріплена за установами та організаціями територія – це наше з вами обличчя. Тож давайте не будемо байдужими і спільно попрацюємо над тим, щоб наша громада нагадувала квітник, а не смітник. Закликаю всіх вже сьогодні подумати над дизайном квітників, збільшенням їхньої кількості. А з метою стимулювання ваших ідей та праці, Куликівська селищна рада оголошує конкурс на кращий квітник 2019 року. Призовий фонд конкурсу складатиме 3 тис. грн. Підведення підсумків конкурсу відбудеться у серпні 2019 року.

 

 

З повагою і найщирішими сподіваннями на співпрацю,

Куликівський селищний голова Наталія Халімон