Загальні збори громадян у Грабівці. Село потребує ремонту доріг

  • 770

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

21 лютого  у приміщенні Грабівського будинку фольклору відбулися загальні збори громадян села Грабівка.

У зборах взяли участь запрошені гості: Куликівський селищний голова Наталія Халімон,  помічник депутата обласної ради Віктора Труша Наталія Коновалова, представники агропідприємств-інвесторів ТОВ Гетьманське та  ТОВ ІСТ АГРО.  

Виконувач обов»язків старости села Микола Дерев»янко прозвітував перед односельцями про роботу у 2018 році. Станом на сьогодні у Грабівці зареєстровано 395 жителів, з яких постійно проживає 290. Минулого року в селі померло 7 жителів, не народилося жодної дитини. Входження Грабівки до складу Куликівської ОТГ не вплинуло негативно на якість надання послуг населенню. Всі послуги, які раніше отримували жителі сіл у сільській раді (окрім реєстрації місця проживання), продовжують надаватися. Натомість підтримка ОТГ дала можливість одному з найменших сіл громади реалізувати  у 2018 році дороговартісний проект реконструкції вуличного освітлення. На землях Грабівки господарську діяльність здійснюють два інвестори: ТОВ Гетьманське та  ТОВ ІСТ АГРО. Господарства  не мають заборгованості по орендної платі перед пайовиками, крім того, допомагають селу у вирішенні поточних питань життєдіяльності. Сільський будинок фольклору є осередком культури і дозвілля для жителів села, тут розміщена бібліотека, підключений Інтернет, працюють гуртки, у закладі також надають побутові послуги. Минулого року  у Грабівці  вперше проведене велелюдне свято села. Працює фельдшерський пункт, ветдільниця. Нарікань на роботу пересувного поштового відділення у жителів села немає. У продовж 2018 року проводилися заходи з благоустрою: вирубка порослі, обкошування територій, валкування і впорядкування сільського сміттєзвалища.

Із співдоповіддю виступила Куликівський селищний голова Наталія Халімон: досягнення Куликівської громади за 2018 рік демонструє загальноукраїнський рейтинг фінансової спроможності ОТГ, який підготував Мінрегіонбуд  – серед 87 великих громад Куликівська ОТГ посіла 38 місце, за динамікою надходжень бюджетних коштів – 6 місце в Україні.   Створено власний парк комунальної техніки, продовжується робота по створенню сучасного Центру надання адміністративних послуг. Напрямки роботи минулого року – реконструкція вуличного освітлення, будівництво і ремонт водозабірних свердловин, ремонт доріг. Плани на цей рік по ОТГ – виготовлення Генеральних планів  по окремих селах, ремонт доріг, будівництво свердловин у Баклановій та Вершиновій Муравійках.

До плану перспективного розвитку Куликівської ОТГ на 2019-2020 роки по Грабівці внесено наступні проекти: капітальний ремонт свердловини з облаштуванням водозабірної колонки, ремонт будинку фольклору, забезпечення бібліотеки комп»ютерною технікою, ремонт центральної дороги.

Обговорили  також тему державних земель, переданих у кінці минулого року в комунальну власність Куликівської ОТГ, а це 8,8 тис.га. Проведено її інвентаризацію. Грабівка отримала  158,27 га, з них 157,53 га – землі с/г призначення.

Помічник депутата обласної ради Віктора Труша Наталія Коновалова поінформувала жителів Грабівки про роботу депутата у 2018 році.

Виступили і представники агропідприємств орендарів.

Питання і проблеми, які озвучили жителі Грабівки на зборах:

  • руйнування доріг важкою технікою агропідприємств;
  • необхідність термінового ремонту дороги Грабівка-Буда;
  • необхідність заміни старих парканів біля Будинку фольклору та фельдшерського пункту.