Селищна рада придбає відомче житло для медпрацівника із Жуківки

  • 940

Фото без опису 

 

27 лютого  відбулося чергове засідання виконавчого комітету селищної ради.

 

Вела засідання Куликівський селищний голова Наталія Халімон. 

 

На порядок денний було внесено 4 питання:  

  1. Про затвердження висновку опікунської ради.
  2. Про внесення змін до бюджету.
  3. Про створення робочої групи з розробки Статуту Куликівської ОТГ.
  4. Про передачу дров м»якої породи.

 

Загальнодержавна проблема відтоку кадрів, міграції робочої сили є актуальною і для Куликівської ОТГ. Тому громада всіляко сприяє заохоченню молодих спеціалістів до роботи у закладах громади. З цією метою розробляється цільова Програма  забезпечення житлом працівників гуманітарної сфери  Куликівської ОТГ на 2019-2020 роки, яка буде затверджена на найближчій сесії селищної ради.  Рішенням виконавчого комітету селищної ради   від 27.02.2019 були внесені зміни до селищного бюджету на 2019 рік, відповідно до яких виділено 50 тис. грн. на придбання житла для молодого спеціаліста - фельдшера Жуківського ФАПу.  Житло буде відомчим. Фельдшер зможе приватизувати його після того, як 10 років відпрацює у селі.

 

Члени виконкому обговорили і затвердили рішення про створення робочої групи з розробки Статуту Куликівської ОТГ. До складу робочої групи увійшли всі в.о. старост сіл громади та керівники структурних підрозділів селищної ради. Очолив робочу групу заступник селищного голови Володимир Повозник.

 

- Затвердження Статуту ОТГ не є обов»язковою вимогою чинного законодавства, але наявність  такого засадничого документу урегулює всі питання діяльності громади, особливо у частині проведення загальних зборів громадян, реалізації місцевих ініціатив та участі громадськості у вирішенні питань  місцевого значення, - зауважила селищний голова Наталія Халімон.

 

Було розглянуто інші поточні питання, по яких прийняті відповідні рішення.

 

Детальніше з рішеннями виконкому селищної ради від 27.02.2019 можна