Чому я обрав військову службу за контрактом

  • 2000

Фото без опису

 

Умови служби: контракт на проходження служби в бойовій частині протягом 3-х років;

протягом 6 місяців на рік проходження служби в пункті постійної дислокації; протягом наступних 6 місяців в зоні проведення операції об’єднаних сил;

грошове забезпечення від 10 200 грн. на місяць;

доплата за виконання обов’язків в зоні операції об’єднаних сил – 10 000 грн.

протягом 6 місяців я отримаю статус учасника бойових дій.

Протягом 3-х років я матиму:

         за підписання 1-го контракту одноразова винагорода від             -   14 800 грн.

         грошове забезпечення в ППДдо (18 міс. х 10 200 грн.)                    - 183 000 грн.

         грошове забезпечення в зоні ООС від (18 міс. х 20 200 грн.)          - 363 000 грн.

        матеріальна допомога на оздоровлення (3 х10 200 грн.)            -   30 000 грн.

      допомога на вирішення соціальних проблем (3 х 10 200 грн.)           30 000 грн.

       пільга по оплаті комунальних послуг ( 30 міс. х від 1 000 грн.)    -   30 000 грн.

 компенсація за піднайом житла (від 1 700 грн. на місяць)                                                                                        загалом близько      - 650 000 грн.

 

Дитина учасника бойових дій під час здобуття освіти отримує:

соціальнустипендію в розмірі  800 - 1 200 грн. (48 міс. х 1 000)          -  48 000 грн.

безкоштовне проживання у гуртожитку – економія (48 міс. х 400 грн.)  19 000 грн.

Я матиму інші соціальні пільги згідно чинного Законодавства:

 безоплатне одержання ліків, лікарських засобів за рецептами лікарів;

 першочергове безоплатне зубопротезування;

безоплатне забезпечення санаторно-курортним лікуванням або одержання компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування;

виплата допомоги по тимчасовій непрацездатності в розмірі 100 процентів середньої заробітної плати незалежно від стажу роботи;

використання чергової щорічної відпустки у зручний для них час, а також одержання додаткової відпустки із збереженням заробітної плати строком 14 днів на рік;

 переважне право залишення на роботі при скороченні чисельності чи штату;

першочергове забезпечення жилою площею осіб, які потребують поліпшення житлових умов;

пенсії або щомісячне довічне грошове утримання підвищуються в розмірі 25 процентів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність та ін.

 

Аргумент: В ПОЛЬЩІ ТИ ЗАРОБИШ БІЛЬШЕ, НІЖ В АРМІЇ

 

Моя відповідь: я захищаю свою Державу, а не піднімаю економіку Польщі;

  Польща не дасть мені довічну пільгу у 75 % за комунальні послуги;

  Польща не дасть мені безкоштовний проїзд у транспорті;

  Польща не дасть мені можливість стати пенсіонером у 55 років (жінки у 50);

Польща не дасть мені безкоштовно до 2 га землі для ведення фермерського господарства, 0,25 га під будівництво та обслуговування житлового будинку, 0,1 га під садівництво, земельну ділянку під гараж(за рішенням місцевих органів влади).

         Звертатись до районного ТЦК та СП (військового комісаріату) або по тлф. (097) 339 29 29

 

Вимоги до «кандидатів» щодо проходження  військової служби за контрактом в 2019 році

Робота по відбору кандидатів та прийняття на військову службу за контрактом до Збройних Сил України у 2019 році проводиться відповідно до вимог Директиви Генерального штабу Збройних Сил України «Про  організацію комплектування Збройних Сил України особовим складом у 2019 році».

Головним завдання у 2019 році визначено комплектування ЗС України кращими кандидатами на військову службу з високими морально-діловими якостями, які здатні якісно виконувати завдання за призначенням в мирний час та особливий період.

Основні зусилля в роботі направлені на комплектування військових частин, які виконують завдання по збереженню суверенітету України та стримування агресії Російської Федерації.

Перевага у відборі надається кандидатам, які виявили бажання проходити службу за контрактом на військових арсеналах та базах, бойових кораблях і катерах, навчальних підрозділах, військових лікувальних частинах, посадах науково-педагогічних працівників у вищих військових навчальних закладах, розрахунків протиповітряної оборони, радіоелектронної боротьби, посадах льотного та інженерно-технічного складу авіації та інших підрозділах.

На військову службу за контрактом приймаються громадяни, які не досягла граничного віку перебування в запасі, тобто 60 років, які за станом здоров’я придатні до проходження військової служби.

Особливістю прийняття на військову службу у 2019 році є те, що відповідно до гендерної політики в Україні жінки приймаються на військову службу, проходять службу та виконують обов’язки на рівні з військовослужбовцями – чоловіками.

Дозволено прийняття на військову службу за контрактом громадян України звільнених з військової служби, які визнані військово-лікарськими комісіями непридатними до військової служби за станом здоров’я за наслідками захворювань, поранень (травм, контузій, каліцтв), одержаних під час виконання обов’язків військової служби з подальшим призначенням на посади військовослужбовців, перелік яких затверджений наказом Міністерства оборони України від 14 серпня 2018 року № 410, та від 10 жовтня 2018 року № 510. Ці накази доступні до ознайомлення а мережі Інтернет.

Приділяється велика увага якості відбору кандидатів на військову службу за контрактом.

Не допускається направлення для укладання контракту:

осіб з низькими морально-діловими та індивідуально-психологічними якостями, схильних до зловживання спиртних напоїв, наркотичних речовин;

 осіб, які були засуджені за злочини середньої тяжкості, тяжкі та особливо тяжкі злочини (відповідно до статті 12 Кримінального кодексу України), мають дві та більше судимостей за злочини невеликої тяжкості або на момент оформлення особової справи їм було оголошено про підозру у вчиненні злочину;

 осіб з низькими національно-патріотичними переконаннями, що суперечать державній політиці України, схильних до проявів сепаратистських настроїв, які мають тісні зв’язки з особами, які проживають в Російській Федерації та на окупованих територіях.

Громадяни, які мають досвід участі в операції об’єднаних сил, антитерористичній операції, зараховані до оперативного резерву військових частин та мають перерву у службі менше одного року направляються військовими комісаріатами (територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки) безпосередньо до військових частин.

Решта громадян, які не проходили військову службу або проходили її багато років тому, також мають можливість бути призваними на військову служб, але тільки після відповідної підготовки у навчальних центрах протягом 1 – 3-х місяців, відповідно до індивідуальної підготовки та майбутнього профілю служби.

Всі кандидати проходять військово-лікарську комісію з метою визначення придатності до військової служби за станом здоров’я та професійно-психологічний відбір для визначення придатності до військової служби за індивідуально-психологічним і професійно-важливим якостям.

 

Грошове забезпечення військовослужбовців військової служби за контрактом в 2019 році

Шановні присутні всім Вам відомо що 28.12.2018 року Міністр оборони України Степан Полторак підписав наказ, згідно з яким із 1 січня 2019 року підвищено грошове забезпечення військовослужбовців та вже в лютому всі військовослужбовці за рахунок підвищення надбавки за особливості проходження служби до 65% (раніше 10%) отримають  збільшене грошове забезпечення.

Так, для прикладу, в Сухопутних військах Збройних Сил України розмір грошового забезпечення в середньому стрільця складає від 10 200 грн., командира відділення від 10 900 грн.  

Посада

Тарифний розряд

Вислуга років

Грошове забезпечення у 2019 році

Водій, стрілець

3

0

10 200

Навідник, кулеметник, номер обслуги

3

1

10 250

Гранатометник

4

1

10 300

Механік-водій

5

1

10 400

Командир відділення

7

2

10 900

Командир бойовий машини

8

2

11 150

Командир танку

9

2

11 250

Головний сержант роти

11

2

11 650

 

Крім цього, військовослужбовцям військової служби за контрактом виплачується одноразова грошова допомога після укладання першого контракту :

         особам рядового складу                 - 14800грн.;

         особам сержантського складу    - 16700 грн.

При наявності поважних соціально-побутових чинників, військовослужбовцям може надаватись матеріальна допомога (один раз на рік) для вирішення соціально-побутових питань у розмірі місячного грошового забезпечення – тобто, мінімум від 10 200 грн.

Кожному військовослужбовцю щороку надається допомога для оздоровлення у розмірі місячного грошового забезпечення – також від 10200 грн.

У разі переїзду військовослужбовця на нове місце військової служби в інший населений пункт виплачується підйомна допомога в розмірі місячного грошового забезпечення (від 10200 грн.) на військовослужбовця і 50% місячного грошового забезпечення на кожного члена його сім’ї , який переїхав за ним на нове місце військової служби.

 За участь в ООС передбачається щомісячна доплата на 2-й і 3-й лінії оборони у розмірі – 4500 грн. на місяць, а 1-ї лінії – 10000 грн.

Щороку, до 5 травня, учасникам бойових дій здійснюється виплата разової грошової допомоги, сума якої корегується Постановою Кабінету Міністрів України кожного року. Наприклад, минулого року вона була 1265 грн.  

Якщо громадянин офіційно працював на підприємстві (незалежно від форми власності), то після підписання контракту, за ним зберігається робоче місце і заробітна плата в повному обсязі.

 Теж саме відбувається і з пенсіонерами – виплата їм пенсій не припиняється.

Військовослужбовці Збройних Сил України отримують грошові компенсації за піднайом (найом) житлових приміщень. На сьогодні ця сума складає : в обласних центрах – 2550 грн. щомісяця, а в інших населених пунктах – 1700 грн.

За наявності трьох і більше членів сім’ї, зазначені розміри грошової компенсації збільшуються в 1,5 рази.