Вже цього року у Куликівці запрацює сучасний Центр надання адміністративних послуг

  • 955

 

5 березня Куликівський селищний голова Наталія Халімон взяла участь  у всеукраїнській конференції «Початок нового партнерства: перші результати та церемонія підписання Меморандумів» у місті Києві, під час якої 122 громади з 24 областей України підписали Меморандуми про початок роботи з виконавцями Фази Впровадження Програми «U-LEAD з Європою» в частині створення та модернізації Центрів надання адмінпослуг (ЦНАП) – компаніями NIRAS Sweden AB та SKL International.

До участі в заході долучилася делегація з Чернігівщини. Підписантами меморандумів від Чернігівської області стали три громади: Вертіївська, Бобровицька та Куликівська, яку власне і представляла селищний голова Наталія Халімон.

Загалом у конференції взяли участь більше 400 представників громад, обласних державних адміністрацій, профільних та галузевих асоціацій. Під час заходу, крім церемонії підписання Меморандумів та презентацій перших результатів та механізмів надання допомоги, відбулися обговорення ключових питань у створенні належних Центрів надання адміністративних послуг у громадах,  таких як:  кадровий дефіцит, процес ліквідації районних ЦНАПів, надходження в місцеві бюджети від адмінпослуг.

Довідково

Відповідно до Меморандумів протягом дев’яти місяців у громадах буде створено чи модернізовано до рівня належних 122 ЦНАП (належний ЦНАП — це такий інтегрований офіс, у якому надаються усі найнеобхідніші для громадян адміністративні послуги у комфортних умовах). Більше двох мільйонів мешканців України отримають доступ до якісних адміністративних послуг після відкриття високоефективних ЦНАП в громадах.

Всі 122 громади України, які співпрацюють з Програмою  «U-LEAD з Європою»( серед них і Куликівська ОТГ),  отримають комплексну підтримку. Це нова комп"ютерна техніка, ліцензоване програмне забезпечення, меблі, дизайн-плани, спеціальні види допомоги тощо. Крім того, спеціалісти  ЦНАПу  пройдуть навчання, спеціально розроблене шведськими та українськими експертами Програми для фахівців, які надають послуги громадянам.

Очікується, що новий сучасний  Центр надання адміністративних послуг в Куликівській ОТГ  запрацює у другому півріччі цього року.

За матеріалами Департаменту економічного розвитку

Чернігівської ОДА