Про закриття Дрімайлівської школи не йдеться

  • 754

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

6 березня відбулися загльні збори громадян у Дрімайлівці. Це найчисельніші за кількістю присутніх жителів села збори з тих, що вже відбулися у громаді.

В.о. стрости села Петро Шило прозвітував про роботу у 2018 році. У селі працюють усі соціальні заклади: школа, дитсадок, ФАП, ветдільниця, будинок культури. Основний орендар землі ТОВ "Гетьманське". Минулого року проведено реконструкцію вуличного освітлення, ремонт пам"ятників та обелісків розпочато встановлення нової огорожі на сільських кладовищах, встановлено дві автобусні зупинки, проведений частковий ремонт доріг, будівництво водозабірних свердловин.

Куликівський селищний голова Наталія Халімон у своїй співдоповіді говорила про рейтинг Куликівської ОТГ за версією Мінрегіонбуду за минулий рік (38 місце із 87 великих ОТГ України, 6 місце за динамікою надходження коштів до бюджету), про основні напрямки роботи ОТГ у минулому році, реалізовані проекти та плани на цей рік. У 2018 році Дрімайлівка дала надходжень до бюджету ОТГ - 1,3 млн грн, витрачено на розвиток села - близько 2,7 млн грн.
Плани на 2019-2020 роки по розвитку села: ремонт доріг, продовження робіт з огородження сільських кладовищ, відкриття пожежної бригади у селі, облаштування бювету навколо сверловини у с. Будище.

- Про закриття місцевої школи не йдеться , - спростувала чутки начальник Управління освіти, культури, туризму, сім"ї , молоді і спорту селищної ради Світлана Масльонка. Але процес оптимізації закладів вимога часу, бо з 1 вересня цього року держава не фінансуватиме класи, в яких навчається менше 5 дітей, і все ляже на плечі ОТГ. 

Проблемні питання, озвучені жителями села на зборах: організований вивіз сміття, запровадження роздільного збору сміття, руйнування сільських доріг важким транспортом с/г підприємств-орендарів, відсутність медичного працівника на ФАПі, висипка грунтових доріг, незручний графік освітлення вулиць, облаштування спортивного майданчика і тіньового навісу у дитсадочку, проведення повторної нормативно-грошової оцінки землі, низька орендна плата за земельні паї, проблеми із передаванням показників за електроенергію ТОВ "Енера" та ін.

Обговорили питання виділення землі, жителям села, які не отримали наділу при розпаюванні, з числа колишніх державних земель, переданих у кінці минулого року в комунальну власність ОТГ.

Про роботу по забезпеченню законності і правопорядку на теритоії сіл  Дрімайлівка і Будище у 2018 році звітував дільничний офіцер поліції Роман Неговський.

Депутат селищної ради від Дрімайлівки Любов Безпала прозвітувала перед односельцями про свою депутатську діяльність.

Учні місцевої школи представили учасникам зборів агітаційний виступ про збереження навколишнього природного середовища та екологічної безпеки планети.

На зборах також виступили:  голова райдержадміністрації Олексій Ракоїд, головний лікар КНЗ "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Лідія Дмитришина, помічник-консультант народного депутата України Валерія Давиденка Любов Наумець, головний спеціаліст Управління Держпродспоживслужби у Куликівському районі Тамара Бойко, начальник управління соціального захисту населення РДА Юлія Постернак, керівники установ соціальної сфери села.

Рішенням загальних зборів затвердили місцеві податки і збори.