Кладьківка   вміє  бути першою серед інших

  • 1250

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

14 березня у приміщенні сільського будинку культури відбулися загальні збори громадян села Кладьківка.

У зборах взяли участь запрошені гості: Куликівський селищний голова Наталія Халімон,  перший заступник голови райдержадміністрації Петро Єрко, головний лікар КНЗ «Куликівський ЦПСМД» Лідія Дмитришина, дільничний офіцер поліції Роман Неговський. На зборах також було присутнє керівництво підприємства-інвестора «Агрофірма Кладьківка».

Виконувач обов»язків старости села  Василь Бойко прозвітував перед односельцями про роботу  у 2018 році. Кладьківка одне з найменших за чисельністю жителів сіл громади, але завдяки тісній співпраці  і підтримці з боку керівництва Куликівської ОТГ та місцевого інвестора ПП «Агрофірма Кладьківка» село розвивається. В селі функціонують школа, дитячий садок, будинок культури, бібліотека, фельдшерсько-акушерський пункт. Минулого року за підтримки інвестора було проведено ремонт школи,  фойе будинку культури, закуплено медичні препарати на ФАП. Дбають у селі  і про розвиток спорту. На спортмайданчику упорядковано зелений газон, встановлені футбольні ворота.  Проводили заходи з благоустрою – вирубування порослі, обкошування, побілку, ремонт обеліску. Дороги взимку завдяки інвестору були завжди розчищені. Кладьківка – єдине село  у громаді, яке окрім робітника з благоустрою від комунального підприємства селищної ради, вже кілька років утримує власним коштом робітника, який дбає про порядок на кладовищі. Тому воно доглянуте і чисте. В селі працюють два приватні магазині, виїзна торгівля, які забезпечують потреби населення у товарах першої необхідності. У сільському будинку культури проводяться цікаві концерти та інші  заходи. Минулого року художній колектив «Калинове намисто» здобув звання народного, що стало для села знаковою подією культурного життя.

У 2018 році  за підтримки селищної ради та інвестора в селі  проведено:  реконструкцію вуличного освітлення, топозйомку місцевості, ремонт доріг. Встановлено автобусну зупинку. До плану перспективного розвитку Куликівської ОТГ на 2019-2021 роки по Кладьківці внесені наступні проекти: ремонт доріг, заміна вікон на ФАПі,  встановлення спортивно-ігрового майданчика у дитсадку, забезпечення  сільської бібліотеки комп»ютерною технікою.

Із співдоповіддю виступила Куликівський селищний голова Наталія Халімон: досягнення Куликівської громади за 2018 рік у загальноукраїнському рейтингу фінансової спроможності ОТГ, який підготував Мінрегіонбуд  – серед 87 великих громад Куликівська ОТГ посіла 38 місце, за динамікою надходжень бюджетних коштів – 6 місце в Україні.   Реалізовані великі проекти ОТГ: придбано парк комунальної техніки, продовжується робота по створенню сучасного Центру надання адміністративних послуг. Інші напрямки роботи минулого року – реконструкція вуличного освітлення, будівництво і ремонт водозабірних свердловин, ремонт доріг. У 2018 році Кладьківка дала надходжень до бюджету ОТГ  738 346 грн . На утримання села  витрачено 1 506 021 грн. Окремо обговорили тему державних земель, переданих у кінці минулого року в комунальну власність Куликівської ОТГ, а це 8,8 тис.га. Проведено її інвентаризацію. Кладьківка отримала – всього 1010 га, з них 311 га – землі с/г призначення, 23 га – аукціонні землі, з яких село може отримати непоганий дохід для свого розвитку.

Присутні на зборах жителі Кладьківки озвучили селищному голові питання і проблеми, які їх хвилюють, а це:

  • низькі закупівельні ціни на молоко
  • необхідність повернення ще одного поштаря у село;
  • відсутність паспорту  на громадське пасовище;
  • боротьба з лейкозом ВРХ;
  • як змусити приватних закупівельників молока легалізувати свою діяльність і сплачувати податки.

Наталія Халімон дала відповіді на  поставлені запитання.

Дільничний офіцер поліції Роман Неговський прозвітував про роботу по забезпеченню законності  і правопорядку на території села Кладьківка у 2018 році.

На зборах також виступили інші запрошені гості.

Рішеннями загальних зборів звіт в.о. старости Василя Бойка та дільничного офіцера поліції Романа Неговського взято до відома, а також затверджено місцеві податки і збори.

Присутні на зборах кладьківці одноголосно підтримали рішення і надалі утримувати робітника, який доглядатиме кладовища.

Кладьківка вміє бути  першою  і подавати приклад іншим селам. Вона однією з перших, завдяки активності керівництва села, підтримці інвестора  та коштів грантових проектів, відновила вуличне освітлення,  зробила капітальний ремонт ФАПу (проект ПРООН),  збудувала водозабірну свердловину. У планах прокладання водогону. Нещодавно у фойе сільського будинку культури встановили сучасне електричне опалення.