Депутати підписали звернення до прокурора області щодо незаконної діяльності газозаправної станції в Куликівці

  • 975

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

29 березня  відбулася 23-тя  сесія селищної ради сьомого скликання.

Вела сесію   Куликівський селищний голова Наталія Халімон.

У роботі сесії взяли участь  заступники селищного голови, керівники окремих структурних підрозділів селищної ради, установ, підприємств,  виконувачі обов”язків старост сіл громади.

На порядок денний  двадцять третьої  сесії  внесено 58 питань.

Детальне обговорення питань порядку денного відбувалося на спільному засіданні постійних комісій селищної ради, яке відбулося цього ж дня.

Проект рішення про внесення змін до рішення селищної ради від 21 грудня 2018 р №428 «Про селищний бюджет на 2019 рік» депутатам і запрошеним представила начальник фінансового управління селищної ради Лариса Авжи :  у порівнянні з рішенням селищної ради від 20.02.2019 року збільшено доходну частину загального фонду  селищного бюджету на 325000,00 грн, а саме:

  - 300000,00 грн -  на облаштування внутрішніх туалетів у Вересоцькому ЗЗСО  І-ІІІ ступенів.

  -  25000,00 грн - кошти на виконання доручень виборців у   2019 році від депутата Дідура А.В. :  на покращення матеріально-технічної бази Куликівського ЗДО «Ромашка» - 3000,00 грн та Вересоцького ЗДО «Пролісок» - 3000,00 грн;

Куликівському ЗЗСО І-ІІІ ст. на проведення свята «Олімп до зірок» - 5000,00 грн;  

Ковчинському ЗЗСО І-ІІІ ст. на проведення заходу «Зірковий олімп – 2019» - 2000,00 грн;

Дроздівському ЗЗСО І-ІІ ст. на визначення переможців олімпіад – 2000,00 грн;

Дрімайлівському ЗЗСО І-ІІ ст. на відзначення переможців навчання «Учень 2019 року» - 2000,00 грн;

Салтиково-Дівицькому ЗЗСО   І-ІІІ ст. на покращення матеріально-технічної бази – 5000,00 грн.

  -  на надання матеріальної допомоги – 1000,00 грн;

  -   на встановлення пам’ятника Героям АТО – 2000,00 грн.

  

Ключові рішення 23-ї сесії селищної ради:

  • затверджено  Програму забезпечення житлом працівників гуманітарної сфери Куликівської об’єднаної територіальної громади на 2019–2020 роки(передбачене фінансування – 120 тис. грн.);
  • ухвалено три рішення щодо модернізації роботи Центру надання адміністративних послуг: затверджено графік роботи  віддалених робочих місць (Вересоч, Орлівка, Горбове, Салтикова Дівиця), Концепцію розвитку системи надання адміністративних послуг в Куликівській ОТГ на 2019-2021 рр – на перспективу передбачено надання Центром пакету послуг із соціального захисту, послуг з видачі паспортів громадянина України  та паспорта громадянина України для виїзду за кордон;
  • затверджено пакет рішень про надання дозволів на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність для ведення особистого селянського господарства  по наступних населених пунктах ОТГ: смт Куликівка, с.Ковчин, с. Орлівка, с. Вершинова Муравійка, с. Салтикова Дівиця, с.Жуківка, с.Дрімайлівка, с.Дроздівка,с.Вересоч, с. Горбове, с. Виблі, с. Хибалівка, с. Кладьківка( за межами населених пунктів).

 

У грудні 2018 року до комунальної власності Куликівської ОТГ було передано 8,8 тис.га землі державної власності за межами населених пунктів. Упродовж січня-лютого цього року фахівцями селищної ради проведено інвентаризацію цієї землі. В кожному населеному пункті рішенням загальних зборів були затверджені списки громадян, які не  мають земельних паїв і не реалізували  своє право на приватизацію землі. Відповідно до цих списків і заяв громадян   на цій сесії розпочали роботу щодо реалізації  громадянами права  на безкоштовну приватизацію землі для ведення особистого селянського господарства ( до 2-х га землі). Крім того, жителі громади активізувалися щодо приватизації своїх присадибних ділянок.

 

Присутні на сесії депутати підтримали ініціативу своїх колег депутатів Віктора Зеленського та Олександра Проніна і поставили   свої підписи під депутатським зверненням до прокурора Чернігівської області Володимира Комашка щодо незаконної діяльності газозаправної станції в смт Куликівка.

 

За пропозицією депутата Валентини Мельник депутати долучилися до благодійної акції по збору коштів для допомоги  землякам із Куликівки – родині Анатолія  і Світлани Лукашенків на лікування важкої недуги їх  маленької онуки Соломії. На сесії зібрали кошти до імпровізованої скриньки, які передали цього ж дня на благодійному концерті. Також депутати одноголосно підтримали рішення про виділення  із селищного бюджету 20 тис. грн. на лікування Соломії.

На сесії заслухали інформацію начальника відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, транспорту та благоустрою Олексія Товстоліса про виконання запиту депутата Валентини Мельник щодо можливості пільгового перевезення рейсовим автотранспортом  дітей з багатодітних родин. Домовитися з перевізником, який вже надавав такі послуги  минулі роки не вдалося, але селищна рада не припинятиме переговори і пошуки можливостей відшкодування за пільговий проїзд дітям вищезгаданих категорій.

Депутати розглянули і затвердили пакет рішень щодо оренди комунального майна та інші рішення.

З урахуванням зауважень і пропозицій, озвучених на спільному засіданні постійних комісій селищної ради були прийняті відповідні рішення.

Детальніше з рішенням двадцять третьої сесії селищної ради сьомого скликання можна ознайомитись на цьому ж сайті у розділі «Сесійна діяльність».