Колонка голови ОТГ

  • 909

Фото без опису

Шановні земляки!

Традиційно пропоную короткий звіт про роботу в березні 2019 року.

З метою збереження та попередження руйнувань автомобільних доріг під час весняного відтавання ґрунтів земляного полотна Куликівський селищний голова 28 лютого 2019 р. підписала розпорядження № 30 «Про тимчасове обмеження руху по дорогах комунальної власності  у весняний період 2019 року», згідно якого обмежується рух вантажного транспорту понад 6 тонн і навантаженням на вісь понад 4 тонни на автомобільних дорогах комунальної власності  Куликівської ОТГ. Термін обмежень руху встановлено з 1 березня по 15 квітня 2019 року.

Одночасно на території ОТГ діє розпорядження голови Чернігівської облдержадміністрації № 80 від 19 лютого 2019 р. «Про збереження автомобільних доріг загального користування області у весняний період 2019 року», згідно якого відповідальність за обмеження руху покладено на Службу автомобільних доріг, Управління капітального будівництва, Чернігівський облавтодор, Управління патрульної поліції та Управління Укртрансбезпеки.  Однак для забезпечення життєдіяльності населення та стабільної роботи господарського комплексу області в період підготовки та проведення посівної кампанії введені обмеження руху не  стосуються: 1) пасажирського транспорту загального користування, аварійних служб та транспорту, що використовується для ліквідації наслідків стихійних явищ або надзвичайних ситуацій; 2) транспорту із загальною фактичною масою до 20 тонн, задіяного на перевезеннях сільгосппродукції (живності, молокопродуктів, кормів, посівного матеріалу, міндобрив та ін.); 3)транспортних засобів дорожніх організацій «Укравтодору», а також підприємств, що виконують роботи за ордерами Служби автомобільних доріг або Управління капітального будівництва ОДА, погодженими з Управлінням патрульної поліції в області.

Зміст даних розпоряджень донесено до всіх інвесторів. Шановні інвестори! Просимо з розумінням поставитися до виконання даних розпоряджень  і максимально обмежити рух транспорту в зазначений період. Давайте разом дбати про збереження місцевих доріг, бо їхній ремонт обходиться дорого і для вас, і для громади. А всіх жителів ОТГ прошу інформувати  про випадки порушення даних розпоряджень за телефоном поліції 102.

Ремонти доріг. Із приходом весни актуальною проблемою стало бездоріжжя багатьох населених пунктів ОТГ, в тому числі й селища. По багатьох вулицях Куликівки багаторічні ями досягають півметрової глибини. Свою справу робить і болотисте місце розташування окремих вулиць. Щоб подолати таку ямковість та бездоріжжя необхідно чимало висипкового матеріалу. Ця проблема неодноразово обговорювалася депутатами селищної ради та членами виконкому. На одному з виконкомів було запропоновано провести висипку доріг селища цегельним боєм, що залишився після демонтажу аварійної недобудови на центральному стадіоні. До обговорень було залучено депутатів селища та громадськість. Мешканці проблемних вулиць підтримали цю ідею і прийняли активну участь у громадських роботах. Так, спільними зусиллями влади і громади було проведено висипку таких вулиць селища: ім. Б. Хмельницького, ім. Галушки та 1-го провулку Миру. Щиро дякуємо всім жителям селища, які долучилися до колективної справи, та депутатам селищної ради Олександру Проніну і Юрію Федоренку за активну громадську позицію. На жаль, роботи по висипці доріг не були доведені до закінчення через стрімке розтавання ґрунту, адже для завершення робіт необхідне залучення важкої техніки (укатка, висипка шлаком тощо), тому ці роботи будуть продовжені після підсихання ґрунту. Просимо у мешканців зазначених вулиць розуміння і терпіння.

Про заходи благоустрою. З першим теплом додалося більше клопоту щодо організації масових заходів з прибирання території ОТГ. Більш активно розпочалися роботи з вирубки порослі на кладовищах, узбіччях доріг. Особливу активність в цьому напрямку виявили мешканці Вересочі, Орлівки та жителі селища на виборчому окрузі депутата Олександра Проніна, які вкотре організували масову толоку.

Продовжується робота з випилювання аварійних дерев та заготівлі дров для закладів соціальної сфери. Нагадаю, що в лютому такі роботи проводились в Горбові та Авдіївці. У березні тривали в Ковчині, на черзі – Орлівка.

Нове призначення в ОТГ. Рішенням 22 сесії селищної ради депутати внесли зміни до структури ОТГ. З метою оптимізації структурних підрозділів Управління освіти, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту було об’єднано відділ культури та сектор сім’ї, молоді та спорту в один відділ. У березні відбувся конкурс на завідувача новоствореного відділу культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту. Конкурс виграла Андрушко Марина Сергіївна

Щиро вітаємо новопризначеного керівника, бажаємо творчої самореалізації та плідної праці на благо громади!

З повагою і найщирішими сподіваннями на співпрацю,

Куликівський селищний голова Наталія Халімон