Для сільських медичних закладів громади будуть закуплені велосипеди

  • 841

Фото без опису

Фото без опису

 

19 квітня  відбулася 24-та  сесія селищної ради сьомого скликання.

Вела сесію   Куликівський селищний голова Наталія Халімон.

У роботі сесії взяли участь  заступники селищного голови, керівники окремих структурних підрозділів селищної ради, установ, підприємств,  виконувачі обов”язків старост сіл громади.

  На порядок денний  двадцять другої  сесії  внесено 27 питань.

Детальне обговорення питань порядку денного відбувалося на спільному засіданні постійних комісій селищної ради, яке відбулося цього ж дня.

Проект рішення про внесення змін до рішення селищної ради від 21 грудня 2018 р №428 «Про селищний бюджет на 2019 рік» депутатам і запрошеним представила начальник фінансового управління селищної ради Лариса Авжи: у порівнянні з рішенням селищної ради від 29.03.2019 року збільшено доходну частину загального фонду  селищного бюджету на 100000,00 грн, а саме:

  -  кошти надійдуть з обласного бюджету на виконання доручень виборців у 2019 році від депутата  Віктора Труша  та будуть спрямовані:

- 25 тис. грн на придбання ігрового майданчика для Авдіївського ДНЗ «Сонечко»;

- 25 тис.грн на придбання звукопідсилювальної апаратури для Жуківського сільського будинку культури;

- 50 тис. грн на придбання велосипедів для ФАПів.

До селищного бюджету надійшла державна субвенція на забезпечення  якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» в сумі 385662 грн. Кошти будуть спрямовані на закупівлю дидактичних матеріалів, музичних інструментів, сучасних меблів, комп’ютерного обладнання, відповідного мультимедійного контенту для початкових класів.

Ключові рішення 24-ї сесії селищної ради:

  • затверджено  зміни до Статуту та Програму фінансової підтримки комунального підприємства «Ковчин» -  відтепер підприємство,  крім надання послуг з водопостачання, надаватиме й побутові послуги: в штаті підприємства працюватимуть дві швачки, які надаватимуть послуги жителям сіл Горбове, Ковчин, Жуківка, Куликівка;
  • затверджено нові Переліки адміністративних послуг, які надаватимуться через ЦНАП -  перший  Перелік для центрального офісу в Куликівці, другий – для віддалених робочих місць у чотирьох селах (Горбове, Вересоч,  Орлівка, Салтикова Дівиця) – до переліку послуг ЦНАПу  додано послуги Пенсійного фонду та соціального захисту (прийом документів на призначення соціальних допомог);
  • ухвалено рішення  про передачу в оперативне управління об»єднанню співвласників багатоквартирних будинків «Добробуд-45А» 60-ти квартирного будинку по вул. Миру 45 а в смт Куликівці. Після оформлення акту прийому-передачі ОСББ «Добробуд-45А» матиме повноваження виступати замовником на проведення робіт з ремонту будинку, реконструкції зовнішніх і внутрішніх інженерних мереж та укладати договори по їх експлуатаційно-технічному обслуговуванню. Це сприятиме прискоренню здачі будинку в експлуатацію і заселенню горезвісного куликівського довгобуду.
  • затверджено пакет рішень про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність для ведення особистого селянського господарства  по наступних населених пунктах ОТГ: смт Куликівка, с. Орлівка, с.Жуківка, с. Виблі,  с. Кладьківка(за межами населених пунктів).

 

Довідково: у грудні 2018 року до комунальної власності Куликівської ОТГ було передано 8,8 тис.га землі державної власності за межами населених пунктів. Упродовж січня-лютого цього року фахівцями селищної ради проведено інвентаризацію цієї землі. В кожному населеному пункті рішенням загальних зборів були затверджені списки громадян, які не  мають земельних паїв і не реалізували  свої право на приватизацію землі. Відповідно до цих списків і заяв громадян   на цій сесії продовжили роботу щодо реалізації  громадянами права  на безкоштовну приватизацію землі для ведення особистого селянського господарства ( до 2-х га землі). Крім того, жителі громади активізувалися щодо приватизації своїх присадибних ділянок.

 

З урахуванням зауважень і пропозицій, озвучених на спільному засіданні постійних комісій селищної ради були прийняті відповідні рішення по всіх питаннях порядку денного.

Детальніше з рішенням двадцять четвертої сесії селищної ради сьомого скликання можна ознайомитись на цьому ж сайті у розділі «Сесійна діяльність».