Колонка голови ОТГ

  • 1072

Шановні земляки! Пропоную вашій увазі короткий звіт про життєдіяльність Куликівської ОТГ у квітні 2019 року.

Благоустрій ОТГ. Закінчено роботи з висипки ґрунтових вулиць ім. Б. Хмельницького, ім. Галушки та 1-го провулку Миру в Куликівці. Нагадаю, що роботи, розпочаті з висипки даних вулиць в березні, були призупинені через стрімке розтавання ґрунту й неможливість подальшого їх виконання. Наразі всі роботи виконані. Подібну висипку здійснено і в с. Дроздівка.

Проведено валкування Куликівського сміттєзвалища. Найближчим часом такі ж роботи будуть проведені на сміттєзвалищах с. Виблі та с. Вершинова Муравійка.

Здійснено очищення та ремонт водонапірної вежі в с. Жуківка.

Тривають роботи з випилки аварійних дерев, паралельно проводиться заготівля дров для закладів соціальної сфери на майбутній опалювальний період. У квітні такі роботи проводились в с. Орлівка та с. Бакланова Муравійка.

Відбувався благоустрій зони відпочинку в центрі с. Орлівка та центрального парку відпочину в Куликівці.

Депутат селищної ради Валентина Дєдкова організувала весняну толоку з благоустрою в с. Горбове, в ході якої було вирубано поросль та прибрано сміття навколо ставка, який згодом планується розчистити.

На роботах з благоустрою ефективно працює нова комунальна техніка малий трактор  Беларус 324.1 з причіпом,  великий трактор Беларус  82.1 та  навісний пристрій-гілкоріз. Випиляні   гілки дерев бригада комунальників подрібнює  на місці, завантажує на причіп і доставляє до котелень  соціальних закладів. Користь для громади подвійна – і розчищені від хащів території, і готовий матеріал для розпалювання твердопаливних котлів у закладах соцсфери.

По всіх селах ОТГ відбулися заходи з благоустрою місцевих кладовищ: тривала вирубка порослі, завозився пісок для висипки, вивозилося сміття. Тривають роботи з огородження Жуківського та частково Куликівського кладовищ бетонним парканом.

Двічі в громаді оголошувалися масові прибирання території, до яких залучалися працівники всіх соціальних установ та організацій. У ході проведених заходів було наведено лад на прилеглих територіях, побілено бордюри, дерева, пофарбовано паркани, частково упорядковано квітники, прибрано узбіччя трас тощо. Щиро дякую всім, хто долучився до заходів з благоустрою. Особлива подяка – керівникам організацій і установ за розуміння та співпрацю. Принагідно нагадую, що четвер традиційно залишається санітарним днем – днем прибирання прилеглих територій, впорядкування квітників для всіх закладів.

Від імені громади висловлюю також щиру вдячність керівництву СФГ «Колос»  – депутатам обласної та селищної рад – Віктору Трушу та Віктору Зеленському за практичну допомогу в більшості заходів з благоустрою ОТГ, які проводилися в квітні.

Про капітальне будівництво 2019 року. Рішеннями виконавчого комітету селищної ради від 26 березня було затверджено 4 робочі проекти  та кошторисну документацію до них, а саме:

  • Будівництво водозабірної свердловини  по вулиці Центральна біля будинку культури в с. Бакланова Муравійка Куликівського району Чернігівської області.
  • Будівництво водозабірної свердловини по вул. Петрівська, 56 у с. Вершинова Муравійка Куликівського району Чернігівської області.
  • Капітальний ремонт із застосуванням енергозберігаючих технологій  по комплексній термомодернізації головного корпусу в Куликівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів по вул. Шевченка, 4 в смт Куликівка Куликівського району Чернігівської області.
  • Капітальний ремонт із застосуванням енергозберігаючих технологій в частині заміни заповнень віконних та дверних  прорізів у Жуківському  закладі загальної середньої освіти І-ІІ ступенів по вул. Центральна, 84 в селі Жуківка Куликівського району Чернігівської області. 

Рішенням 22 сесії селищної ради, що відбулася у лютому 2019 р., депутати ухвалили створення Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Куликівської селищної ради. 1 квітня керівником Центру призначено Карцеву Ларису Євгеніївну, яка до цього займала аналогічну посаду при райдержадміністрації. Дубляжу діяльності Центрів не буде, оскільки райдержадміністрація ще два місяці тому попередила своїх працівників про звільнення. Наявність такого Центру для громади необхідна, бо на обліку в ОТГ перебувають 254 сімї (в них виховується 435 дітей), які потребують соціального супроводу.

З повагою і найщирішими сподіваннями на співпрацю,

Куликівський селищний голова Наталія Халімон