У Куликівській громаді відзначили День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

  • 502

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

9 травня біля Обеліску Слави в центрі Куликівки відбувся мітинг-реквієм до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. На алеї слави зібралися керівники і працівники районних установ, організацій та підприємств, воїни АТО, представники громадських організацій, учні і вчителі Куликівської школи, жителі селища.

Вже третій рік поспіль урочистості в селищі відбуваються без участі ветеранів. Поважний вік  і стан здоров»я не дозволяє їм  бути присутніми на святі особисто. Але всі теплі слова вдячності і побажання здоров'я були адресовані цього дня їм та усім солдатам Перемоги.

З вітальним словом до учасників заходу звернулися  перший заступник голови райдержадміністрації Петро Єрко та Куликівський селищний голова Наталія Халімон. Керівники  від імені громади Куликівщини висловили вдячність за мужність і ратний подвиг ветеранам Другої світової війни, учасникам партизанського руху, трудівникам тилу, та тим,  хто у повоєнні роки відбудовував зруйновані міста і села. Подякували  також славним нащадкам ветеранів - воїнам АТО, які і сьогодні боронять від агресора рідну землю.

Наталія Халімон нагадала присутнім про внесок Куликівщини у спільну велику перемогу та  великі людські втрати, якими заплатила куликівська земля за звільнення від нацизму.

Слова вдячності  за мужність та ратний подвиг ветеранам Другої світової від нинішнього покоління українських воїнів  виголосив на мітингу військовий комісар Куликівського райвійськкомату Тарас Бондаренко. 

Вітання від народного депутата України Валерія Давиденка на адресу ветеранів війни та жителів району зачитала на заході помічник-консультант депутата Любов Наумець. Вона ж вручила матеріальну допомогу від народного обранця  для розвитку  районної ветеранської організації.

Присутні вшанували пам’ять полеглих на війні хвилиною мовчання, поклали квіти і вінки до обеліску Слави та могил визволителів Куликівщини.

Далеку  і страшну війну очима нинішніх дітей  показали  старшокласники Куликівської загальноосвітньої школи. Додали особливої атмосфери заходу   віршовані   та музичні номери у виконанні учнів школи та  вокального ансамблю "Вербена"    Куликівського Центру культури, дозвілля і творчості.

Завершився  мітинг під  супровід  Державного Гімну України.

Після урочистостей біля обеліску Слави,  учасники заходу колоною рушили до селищного кладовища, де поклали квіти до Братської могили та могил  ветеранів Другої світової війни.

Керівники  також поклали квіти  до пам"ятного знаку на Алеї Миру, тим самим продемонструвавши  прагнення українців жити у мирній і незалежній державі.

Цього ж дня урочисті заходи, присвячені Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, відбулися в усіх селах Куликівської ОТГ.

Напередодні свята, 7 -8 травня,  Куликівська селищна рада привітала усіх ветеранів громади з Днем Перемоги. Відвідали оселю кожного ветерана,  вручили вітальні листівки та продуктові пакети.