У Дроздівській школі відкрили меморіальну дошку учаснику АТО Олександру Лазарю

  • 1529

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

13 травня у Дроздівській школі  урочисто відкрили меморіальну дошку учаснику АТО майору розвідки ЗСУ уродженцю села Олександру Лазарю.  День відкриття був обраний не випадково. Олександр Ілліч Лазар народився  13 травня 1986 року  в Дроздівці. Цього дня померлому захисникові мало б виповнитися 33 роки.

Олександр Лазар завжди хотів  бути військовим і поетапно втілював свою мрію у життя. Після школи вступив до Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, далі до Житомирського військового  інституту ім.. С.П.Корольова. Він  таки став військовим  - офіцером розвідки Збройних Сил України, виконував  завдання у зоні проведення АТО. Навчався у військово-дипломатичній академії і мріяв продовжувати військову службу. Але 4 вересня 2016 року   життя молодого офіцера обірвала важка хвороба, яку отримав внаслідок перебування у зоні бойових дій. Поховали Олександра Лазаря у рідній Дроздівці поряд з могилою матері. У Олександра залишились дружина і донька. Батько захисника і дотепер живе у Дроздівці.

На церемонії відкриття були присутні рідні і близькі, товариші по службі Олександра Лазаря, представники районної ради ветеранських організацій. Вшанувати героя прибули представники влади: заступник голови Чернігівської обласної ради Арсен Дідур, Куликівський селищний голова Наталія Халімон, голова райдержадміністрації Олексій Ракоїд, заступник голови районної ради Юрій Крепосний, інші посадовці.

Присутня на заході дружина Олександра Лазаря приймала нагороди від ветеранських організацій, якими посмертно був нагороджений офіцер. Це  орден  «За мужність і відвагу», медаль «За службу в Збройних Силах України»,  медаль «За службу в Збройних Силах України – розвідка України».  

Учні Дроздівської школи пошанували пам»ять земляка-захисника  і подякували усім захисникам України, підготувавши патріотичний флешмоб. Віддати шану землякові прийшли і жителі Дроздівки.

- Ми всі в неоціненному боргу перед нашими захисниками та їхніми родинами.
Тому цей знак має стати постійним нагадуванням усім нам про високу ціну свободи та незалежності України. Вважаю, що наш людський обов’язок – не лише вшaновувати пaм’ять людей, якi вiддaли свoє життя зa держa
ву, але й докласти усіх зусиль для того, щоб зробити нашу країну суверенною і заможною: такою, якою її мріяв побачити Олександр та усі ті воїни, які не повернулися додому, - наголосив у виступі Арсен Дідур.

Від імені народного депутата України Валерія Давиденка його помічник-консультант Любов Наумець подякувала рідним за сина Героя, школі та дроздівцям за  роботу з увічнення пам»яті свого односельця та патріотичного виховання підростаючого покоління. Організатори заходу отримали матеріальну допомогу від народного обранця для подальшого проведення цієї роботи.

Честь відкрити дошку надали командиру та батьку Олександра.

Саме товариші по службі зголосилися  і зібрали кошти на меморіальну дошку для свого побратима.

Настоятель місцевої церкви отець Іоан освятив   меморіальну дошку і добру справу увічнення пам»яті воїна.

Після церемонії відкриття присутні оглянули пам»ятний стенд, присвячений Олександру Лазарю, який  розмістили у    приміщенні школи. Кошти на виготовлення стенда виділив Арсен Дідур.

Цього ж дня учасники заходу  поклали квіти на могилу померлого воїна.