Колонка голови ОТГ

  • 882

Фото без опису

Шановні земляки!

Традиційно звітую про життєдіяльність Куликівської ОТГ у травні 2019 року.

Благоустрій ОТГ. Тривають роботи з благоустрою зон відпочинку ОТГ. Так, у травні 2019 р. було встановлено «алею конвалій» в центральному парку селища. Інклюзивні ліхтарі громаді подарував депутат селищної ради Віктор Зеленський. Роботи з монтажу виконували працівники комунального підприємства селищної ради.

 До Дня Перемоги біля Куликівського обеліску слави було також встановлено ілюмінаційні ліхтарі з вазонами. Конструкції   виготовили працівники Куликівського ВУЖКГ.

Проведено валкування Куликівського (повторно) та Вершиново Муравійського сміттєзвалищ.  

Про капітальне будівництво 2019 року. Рішеннями виконавчого комітету селищної ради від 17 травня було затверджено ще 2 робочі проекти  та кошторисну документацію до них, а саме:

  • Капітальний ремонт дороги з твердим покриттям по вул. Троїцька в селі Виблі Куликівського району Чернігівської області (окремими ділянками).
  • Капітальний ремонт із застосуванням енергозберігаючих технологій в частині заміни заповнень віконних та дверних  прорізів в Ковчинському  закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів по вул. Перемоги, 76 в с. Ковчин Куликівського району Чернігівської області. 

Таким чином,  2019 року у громаді за кошти інфраструктурної субвенції та кошти державного фонду регіонального розвитку, які ОТГ виграла на конкурсі проектів розвитку, буде реалізовано 6 великих проектів: будівництво двох глибоководних свердловин (с. Вершинова та Бакланова Муравійки), заміна вікон та дверей у Жуківському та Ковчинському закладах загальної середньої освіти, комплексна термомодернізація головного корпусу Куликівського закладу загальної середньої освіти та капітальні ремонти доріг з твердим покриттям по вул. Троїцька (с. Виблі) та вул. Лазарівка (с. Дроздівка). На реалізацію зазначених проектів планується залучити орієнтовно 14 млн. грн.

Про фінансову ситуацію ОТГ. Фінансування закладів загальної середньої освіти, згідно з бюджетним кодексом, має здійснюватися за рахунок освітньої субвенції (заробітна плата педагогічних працівників) та додаткової дотації з державного бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти й охорони здоров’я та місцевих бюджетів. На  утримання закладів загальної середньої освіти Куликівської ОТГ у 2019 році прораховано потребу у сумі 16,0 млн. грн. (без заробітної плати педагогічних працівників). Ця сума мала б надійти з державного бюджету до бюджету ОТГ. Проте, громада станом на кінець травня 2019 р. отримала лише 1,0 млн. грн., що становить 7,2 відсотка до мінімальної потреби. Таким чином, фінансування заробітної плати техперсоналу, енергоносії та теплопостачання освітніх закладів здійснюється коштом селищного бюджету. 15 млн.  грн. – це величезне навантаження на бюджет, якого громада не витримує, тому і виникла ситуація з невчасною виплатою заробітної плати обслуговуючому персоналу. Просимо всіх з розумінням віднестися до фінансової ситуації, що склалася в ОТГ, оскільки вини громади в цьому немає. Через недофінансування страдає не лише освітня галузь, а й вцілому ОТГ, бо недоотримані кошти – це наш можливий розвиток.

 

 

З повагою і найщирішими сподіваннями на співпрацю,

Куликівський селищний голова Наталія Халімон