Презентація книги Олександри Атрощенко "Родосвіт"

  • 1314

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Літературна скарбниця видань місцевих авторів Куликівщини поповнилася новою непересічною книгою.

 

28 травня в Центрі культури, дозвілля і творчості селищної ради пройшла презентація книги «Родосвіт» відомої  на Куликівщині поетеси, куликівської Ліни Костенко, як її називають колеги по літературно-мистецькій світлиці «Стежина», Олександри Атрощенко.

 

Привітати авторку з довгоочікуваною подією у залі зібралися друзі, колеги-літератори, бібліотечні та клубні працівники громади, шанувальники творчості Олександри Атрощенко.

 

Куликівський селищний голова Наталія Халімон привітала поетесу з виходом книги і наголосила, що збірка «Родовід» є не лише цінним літературним надбанням  Куликівщини, а й унікальним краєзнавчим доробком, в якому історія рідного краю викладена у незвичній поетичній формі. 

 

Ведучі заходу розповіли про життєвий шлях талановитої поетеси та її творчий доробок. А він чималий. Видана книга казок, легенд і балад «Родосвіт» - це лише мала дещиця творчого надбання літераторки. Поезія Олександри Атрощенко багатогранна і глибока – від любовної лірики до  гострих соціальних віршів. Народилася Олександра Атрощенко  14 жовтня 1952 року в селі Жуківка. Після закінчення місцевої восьмирічної школи вступила до Могильовського бібліотечного технікуму, пізніше закінчила історико-філологічний факультет Гомельського державного університету. За своє трудове життя Олександра Атрощенко працювала у сільських та районних бібліотеках Гомельщини і Куликівщини, кіновідеомережі, відділі культури та радіомовленні Куликівського району, але віршування не полишала ніколи. У літературному надбанні поетеси більше 20 саморобних збірок власних творів. Частина її поезії увійшла до тьрох збірок літературно-мистецької світлиці «Стежина». Твори Олександри Атрощенко неодноразово друкувалися на шпальтах районних, обласних та всеукраїнських періодичних видань. Багато невиданого зберігається в особистих архівах.

 

Ідею видання книги підтримав  депутат Чернігівської обласної ради, голова СФГ «Колос» Віктор Труш, який є постійним меценатом місцевого книговидавництва.  Від імені депутата авторку вітала його помічник, колишня колега поетеси Наталія Коновалова, яка   була головним організатором видання та упорядником книги.

 

Цього дня на адресу талановитої поетеси прозвучало багато вітань, теплих слів і щирих побажань від заступника селищного голови Володимира Повозника, начальника управління освіти, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту селищної ради Світлани Масльонки, директора Публічної бібліотеки Куликівської селищної ради  Інни Янголь, колег-стежинівців.

 

Звучали віршовані рядки з книги та поетичні посвяти авторці.

 

Мелодійні пісні у виконанні солістів Центру культури вдало доповнили атмосферу презентації.

 

Найтепліше зустрічали поезію Олександри Атрощенко у виконанні самої авторки. Вінок сонетів про перше кохання  зал зустрів справжньою овацією.

 

Завершилась презентація автограф-сесією.  Усі бажаючі мали можливість придбати книгу. За бажанням мецената Віктора Труша кошти від продажу книги надійдуть до спеціального фонду підтримки місцевого книговидання, який депутат запропонував створити у громаді.

По одному примірнику книги безкоштовно отримали усі бібліотеки громади.