На літній оздоровчий період збільшено фінансування на  харчування дітей в дошкільних закладах

  • 729

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

29 травня  відбулася 25-та  сесія селищної ради сьомого скликання.

Вела сесію   Куликівський селищний голова Наталія Халімон.

У роботі сесії взяли участь  заступник голови Чернігівської обласної ради Арсен Дідур,  депутат обласної ради Віктор Труш, керівник Чернігівської місцевої прокуратури Сергій Розинка, начальник районного відділення поліції Максим Бібік, керівники окремих структурних підрозділів селищної ради, установ, підприємств,  виконувачі обов”язків старост сіл громади.

На порядок денний  двадцять п»ятої сесії  внесено 46 питань.

Детальне обговорення питань порядку денного відбувалося на спільному засіданні постійних комісій селищної ради, яке відбулося цього ж дня.

 

Проекти двох рішень: про звіт про виконання селищного бюджету за І квартал 2019 року та про внесення змін до рішення селищної ради від 21 грудня 2018 р. №428 «Про селищний бюджет на 2019 рік»  депутатам і запрошеним представила начальник фінансового управління селищної ради Лариса Авжиза 3 місяці 2019 року до бюджету об’єднаної  територіальної громади надійшло доходів 25 млн. 491 тис. грн, проведено видатків на  суму 23 млн. 757,5 тис. грн, селищний бюджет за І квартал цього року  виконано на   106,3%. 

У зв»язку  з перевиконанням селищного бюджету збільшено доходну частину загального фонду  селищного бюджету на 1,5 млн. грн. Ці кошти спрямовано на фінансування першочергових  потреб закладів первинної медицини та освіти а саме:

- 43 тис. грн  - для вирішення питання електропостачання Виблівської сільської лікарської амбулаторії;

- 1,4 млн. грн. - на заробітну плату обслуговуючому персоналу закладів освіти;

- 42,8 тис. грн для  закупівлі дидактичних матеріалів, сучасних меблів, комп’ютерного обладнання, відповідного мультимедійного контенту для початкових класів шкіл громади;

 - 13,1 тис. грн. - на оплату енергоносіїв закладів освіти;

- 1тис. грн - співфінансування на придбання обладнання для закладів освіти Куликівської територіальної громади.

Інші рішення 25-ї сесії селищної ради:

  • з метою забезпечення у літній оздоровчий період більш вітамінізованого харчування дітей у закладах дошкільної освіти депутати ухвалили у новій редакції Програму оздоровлення та відпочинку дітей Куликівської селищної ради на 2019-2021 роки, в якій  на 37 тис. грн. збільшили фінансування на організацію харчування дошкільнят у літній період;
  • внесено зміни до Програми розвитку  первинної  медико – санітарної  допомоги на засадах сімейної медицини   Куликівської об’єднаної територіальної  громади на 2019-2022 роки, якими збільшено фінансування програми на  50 тис. грн. для придбання житла медпрацівнику із Жуківки;
  • затверджено Тимчасовий порядок видалення дерев, кущів та інших зелених насаджень за межами населених пунктів на території Куликівської селищної ради.

 

Жителі громади продовжують реалізовувати своє конституційне  право на  отримання у власність  земельної ділянки (до 2-х га) для ведення особистого селянського господарства з числа колишніх державних земель, переданих  громаді. Рішенням 25 сесії  надані дозволи  на розробку проектів землеустрою, відповідно до поданих заяв, по селах Вересоч, Горбове, Жуківка, Ковчин, Салтикова Дівиця, .Виблі, Кладьківка, Орлівка, с.Хибалівка. Списки заявників попередньо були погоджені на загальних зборах жителів цих сіл.

 

Затвержено  також пакет рішень по індивідуальних зверненнях щодо врегулювання земельних питань.

 

На пленарному засіданні депутати і запрошені на сесію заслухали інформацію керівника Чернігівської місцевої прокуратури Сергія Розинки про результати діяльності на території Куликівського району. За 4 місяці цього року Куликівським відділом Чернігівської місцевої прокуратури за наслідками досудового розслідування кримінальних проваджень скеровано до суду 24 обвинувальних акти. У  спрямованих до суду провадженнях заподіяно збитків інтересам держави і громади на суму 30 225 грн, з яких відшкодовано 13680 грн (45,2%).

До керівників правоохоронних органів прозвучало чимало питань, зокрема щодо  боротьби із шахрайством, з незаконним продажем алкогольних і тютюнових виробів неповнолітнім, розпиттям спиртних напоїв неповнолітніми у громадських місцях та ін..

У своєму зверненні до присутніх Арсен  Дідур наголосив, що громада має використовувати ефективно усі можливі джерела наповнення бюджету. Бізнес має працювати легально і сплачувати податки, земля повинна оброблятися і приносити дохід громаді,  порушники закону мають бути притягнуті до відповідальності та сплачувати адміністративні штрафи до бюджету. - Маховик децентралізації запущений  і тепер громади мають брати на себе відповідальність за розвиток своєї території, а ми, депутати обласної ради зобов»язуємось всіляко сприяти  підтримці громад, і  з боку держави в тому числі, - зауважив Арсен Дідур.

З урахуванням зауважень і пропозицій, озвучених на спільному засіданні постійних комісій селищної ради, були прийняті відповідні рішення по всіх питаннях порядку денного.

Детальніше з рішенням двадцять п»ятої сесії селищної ради сьомого скликання можна ознайомитись на цьому ж сайті у розділі «Сесійна діяльність».