Благоустрій громади - щоденна робота

  • 1114

 

c.Вершинова Муравійка

с.Вершинова Муравійка

с.Вершинова Муравійка

                             с. Вершинова Муравійка

с.Бакланова Муравійка

с.Бакланова Муравійка

с.Виблі

 

с.Виблі

с. Виблі

с.Горбове

с. Горбове

с.Ковчин

с.Ковчин, перукарня

с.Ковчин, швейня

с. Салтикова Дівиця

с.Салтикова Дівиця

с.Салтикова Дівиця

с. Салтикова Дівиця

с. Жуківка

с. Жуківка

с.Жуківка

с. Вересоч

с.Кладьківка

с.Кладьківка

с.Хибалівка

с.Хибалівка

Нещодавно Куликівський селищний голова Наталія Халімон разом із своїми заступниками та виконувачами обов»язків старост сіл здійснила об»їзд сіл громади.

Метою поїздки був огляд благоустрою населених пунктів, вивчення і розповсюдження кращого досвіду. Одночасно  мали на меті побачити і  недопрацювання та визначити  першочергові завдання  з упорядкування території громади.

Весна – час великого прибирання і наведення ладу. Кожне село чепурили і прибирали  власними силами та силами комунального підприємства селищної ради. Великою підмогою для  в.о. старост стали працівники з благоустрою, які тепер є у кожному селі. За минулий рік та вже майже за п»ять місяців цього року проведено чимало заходів: випилювання аварійних дерев, порослі, ремонт доріг, дитячих майданчиків, приміщень установ,  пам»ятників та обелісків, встановлення нових парканів, обкошування територій, побілка  бордюрів, дерев,  опор ліній електропередач,   прибирання кладовищ та   стихійних смітників, встановлення сміттєвих контейнерів та пунктів роздільного збору сміття, облаштування квітників.

Придбання власної техніки суттєво розширило можливості комунальників селищної ради. Приємно, що не лише Куликівка, а й села громади з кожним днем стають ошатнішими і доглянутішими.

Вершинова Муравійка: і до того доглянута територія біля адмініприміщення у Вершиновій Муравійці стала виглядати ще гарніше. Тут з»явилися креативні зроблені власноруч садові прикраси, квітники, нові бетонні вазони з квітами. Біля будинку культури ремонтують дитячий майданчик -  тепер тут затишна зона відпочинку. Нещодавно у селі  встановили пункт роздільного збору сміття.

Бакланова Муравійка:  власними зусиллями  бакланово-муравійці здійснили випилювання аварійних дерев уздовж дороги при в»їзді у село, зробивши подвійну добру справу – розчистили узбіччя і заготовили дров для опалення закладів; оновили фасад адмінприміщення, облаштували гарні квітники у центрі села.

Виблі:  на подвір»ї дитсадка  з»явилися нові  власноруч зроблені  садові форми ; у селі, в орендованому приміщенні  колишнього дитсадка,  відкрили затишне і стильне кафе приватного підприємця Едмундаса Пупшиса, а з ним і нові робочі місця, підприємець також облаштував і прилеглу територію.

Горбове: минулого року тут збудували глибоководну свердловину, обгородили територію і облаштували водорозбірну колонку, цьогоріч встановили пункт роздільного збору сміття.

Ковчин: власними силами відремонтували автобусну зупинку в центрі села; у  адмінприміщенні  відкрили перукарню і швейню.

Салтикова Дівиця: відремонтували  пам»ятник у парку за будинком культури, тут же заклади молодий яблуневий сад, саджанці для якого подарував депутат селищної ради від села Анатолій Дідур; у селі швидкими темпами будується сучасна лікарська амбулаторія, яка вже восени цього року буде здана в експлуатацію; минулого року встановили дитячий майданчик.

Жуківка: оновили обеліск у центрі села, встановили новий бетонний паркан, облаштували  затишну відпочинкову зону, бювет, креативні квітники у пеньках, що залишились від спиляних дерев, у адмінприміщенні відкрили швейню.

Вересоч: власними силами випиляли багато аварійних дерев на кладовищі.

Кладьківка: відремонтували ділянку дороги, обеліск у центрі села.

Хибалівка: відремонтували обеліск, автозупинку.

 

Виконувачі обов»язків старост оглянули результати роботи з благоустрою в інших селах, вивчили досвід своїх колег, обміркували які практики можна запозичити.

За результати оглядової поїздки складено план подальших робіт з благоустрою, адже попереду літо і в цю пору села громади мають виглядати ще  красивішими і чистішими та ставати все більш комфортними для життя мешканців і відвідин гостей громади.