Всі сільські медичні заклади громади отримали нові велосипеди

  • 1197

30 травня Куликівський селищний голова Наталія Халімон  та депутат Чернігівської  обласної ради Віктор Труш вручили нові велосипеди працівникам Ковчинського та Авдіївського ФАПів.

За рішенням Віктора Труша частину коштів, які обласна рада виділяє на  виконання депутатських повноважень, а саме 50 тис. грн ,  він  спрямував до селищного бюджету на придбання велосипедів для працівників сільських медичних закладів, яким вони вкрай необхідні. Всього було придбано 15 нових велосипедів і  вони вже доправлені у села громади.

 

У затишному відремонтованому приміщенні Ковчинського ФАПу цього дня зібралися завідувачі усіх сільських медичних закладів на чолі з головним лікарем Центру первинної медико-санітарної допомоги Лідією Дмитришиною. Колеги-медики оглянули чималу територію закладу.  Вона доглянута і ошатна. Позаминулого року тут встановили новий бетонний паркан.

 

Наталія Халімон та Віктор Труш привітали медичний загал зі святом медичного працівника, яке незабаром відзначатимуть в Україні, подякували за самовіддану працю, за турботу про здоров»я  жителів громади, особливо людей поважного віку.

 

- Село старіє, такі реалії сьогоднішнього життя. І для  пенсіонерів сільський фельдшер або медсестра не лише лікар, а й психолог і порадник. Ви лікуєте не лише тіло, а й душу - добрим словом і мудрою порадою. Ви завжди поряд і в будь-який час доби  готові прийти на допомогу. Тому збереження медичних закладів на селі є дуже важливим  для громади, - наголосив у діалозі Віктор Труш.

 

- Зазвичай ми зустрічаємося з лікарями, але сьогодні вирішили зібрати саме завідувачів сільських медичних закладів, середній медичний персонал, бо саме ви є першими помічниками лікарів і знаєте всі потреби і проблеми людей. Без вашої допомоги не вдалося б провести таку масштабну роботу з підписання декларацій з лікарями. Ви є основними організаторами  надання якісних медичних послуг на селі і самі ж їх надаєте, - зауважила Наталія Халімон.

 

Під час спілкування обговорили першочергові потреби і проблеми сільських медзакладів  та  шляхи їх вирішення.  В основному це  проблеми  технічного зношення обладнання та приміщень. Практично всі заклади знаходяться в пристосованих приміщеннях, яким вже десятки  років. Але певні перспективи покращення ситуації є. У лютому цього року за державною програмою «Сільська медицина» розпочалося будівництво сучасної лікарської амбулаторії у Салтиковій Дівиці, яке планують завершити восени.

 

Поточні проблеми галузі керівники пообіцяли вирішувати оперативно.