Естонці співпрацюватимуть з Куликівською громадою у соціальній сфері

  • 1148

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

5 червня з одноденним візитом Куликівську громаду відвідали представники естонської волості Ряпіна, з якою Куликівщина має давні дружні стосунки.

Керівник делегації – давній друг Куликівщини,  організатор і натхненник  усіх останніх обмінних візитів, спільних проектів та  інших форм співпраці Куликівки і Ряпіна, директор Ряпінаського інкубаційного центру Лео Кютт.

Невелика делегація у складі чотирьох осіб, серед яких естонські парламентарі та представники установ соціальної сфери, зустрілася з Куликівським селищним головою Наталією Халімон та керівництвом громади. На зустрічі обговорили можливості тісної секторальної співпраці, зокрема у соціальній сфері та  найближчі обмінні візити.

У супроводі Наталії Халімон та зацікавлених фахівців  громади гості  відвідали стаціонарне відділення територіального центру в Орлівці, Орлівську сільську лікарську амбулаторію, Куликівський центр первинної медико-санітарної допомоги,  центральну районну лікарню та Куликівський професійний аграрний ліцей.

Скрізь гості зустрічалися з керівниками та колективами закладів, вивчали досвід роботи соціальних закладів Куликівської ОТГ, розповідали про роботу своїх закладів. Естонські колеги цікавилися, як проходить медична реформа  в Україні і зокрема на Куликівщині та запросили куликівських лікарів відвідати Естонію щоб ознайомитись з роботою установ соціальної сфери волостей Ряпіна і Пилва.