У Вересочі відремонтували поріг будинку культури і встановили новий ігровий майданчик у дитсадку

  • 895

Ні для кого не секрет, що приміщення закладів соціальної сфери (шкіл, садочків, будинків культури, ФАПів)  у селах  громади збудовані   кілька десятиліть тому і  підтримання їх у належному стані потребує немалих фінансових витрат.  На жаль, коштів селищного бюджету не завжди вистачає на вирішення усіх нагальних проблем. І тут надійною підтримкою стають відповідальні агропідприємства та фермери, підприємці,  які  фінансово  та організаційно допомагають закладам соціальної сфери, виділяють кошти на розвиток освіти, культури, спорту, проведення масових заходів та інші потреби територій, на яких вони орендують землі.  Така співпраця вже стала звичною практикою.

Але у Вересочі особливий випадок. Тут знайшли порозуміння  і фінансову підтримку від інвестора із сусіднього села Кладьківки. Віктор Шрам – депутат селищної ради від Аграрної партії, виконавчий директор ТОВ «Агрофірма Кладьківка»,  яке  вже багато років допомагає сільській владі дбати  про розвиток Кладьківки у всіх сферах життєдіяльності. Він є  активним депутатом і  відстоює інтереси кладьківців у самоврядному органі.

Однак депутат охоче відгукується і на звернення жителів сусідньої Вересочі. Нещодавно за фінансової підтримки інвестора тут повністю відремонтували  вхідний поріг сільського будинку культури, поклали нову плитку. Тепер центральний вхід до закладу культури виглядає ошатно і  святково. До того ж  найближчим часом своїми силами у закладі проводитимуть поточний  ремонт.

Крім того, Віктор Шрам, серед інших меценатів-аграрників, допомагає футбольній команді Вересочі, виділяв кошти на проведення культурно-масових заходів, на заміну вікон у місцевій церкві.

Допомагають селу й інші інвестори і депутати. Днями у дитячому садочку за сприяння  заступника голови  Чернігівської обласної ради Арсена Дідура та депутата селищної ради Віктора Зеленського   встановили новий ігровий майданчик.