Шановні виборці Куликівського району, знову голосуємо 21 липня 2019 року!

  • 574

Шановні виборці Куликівського району, знову  голосуємо 21 липня 2019 року!

 

Президентом України призначено позачергові вибори до Верховної Ради України на 21 липня 2019 року.  Для того, щоб  гарантовано скористатись своїм виборчим правом, необхідно подбати заздалегідь: кожен виборець району має право звернутись до відділу ведення Державного реєстру виборців апарату Куликівської райдержадміністрації, маючи при собі паспорт громадянина України, щоб перевірити свої персональні  дані у Державному реєстрі виборців.

Особливо важливо це для виборців:


- якщо Вам після останніх виборів виповнилося (на день виборів виповниться) 18 років;
- якщо Ви недавно набули громадянства України;
- якщо Ви змінили прізвище, ім’я, по батькові, чи місце проживання;
- якщо Ви повернулися після проходження строкової військової служби;
- якщо Ви повернулися з місць позбавлення волі;
- якщо під час останніх виборів у списках виборців Ви виявили неточності щодо Ваших даних, або були відсутні у списках.

 

Також перевірити свої дані в Державному реєстрі виборців можна не виходячи з дому чи офісу, скориставшись Інтернет-ресурсом. Для цього необхідно на офіційному сайті Центральної виборчої комісії в розділі «Державний реєстр виборців» за веб-адресою www.drv.gov.ua відкрити закладку «Особистий кабінет виборця» і натиснути «реєстрація», після чого у відповідні поля внести інформацію про себе (через деякий час Ви отримаєте відповідь на вказану Вами електронну адресу).

Щоб  скористатися своїм виборчим правом на позачергових виборах до Верховної Ради України за місцем фактичного проживання чи перебування, а не за місцем реєстрації, потрібно звернутись до відділу ведення Державного реєстру виборців за своєю виборчою адресою або за місцезнаходженням виборчої дільниці майбутнього місця голосування, при собі мати :

 

? паспорт;
           ? заява з номером дільниці, або адресою, де хочете голосувати;

? прийти на обрану для голосування дільницю та проголосувати 21 липня 2019 року.

Центральна виборча комісія внесла зміни до своєї постанови  від 13 вересня 2012 року №893, якою виключила необхідність при зміні місця голосування надавати підтверджуючий документ.

 

ВАЖЛИВО! У разі тимчасової зміни місця голосування в межах відповідного одномандатного виборчого округу, виборець має право голосу як у загальнодержавному багатомандатному так і у відповідному одномандатному виборчому окрузі.
У випадку якщо виборцю тимчасово змінено місце голосування (без зміни виборчої адреси) на іншу виборчу дільницю поза межами одномандатного округу, до якого він віднесений на підставі відомостей Державного реєстру виборців про його виборчу адресу, такий виборець має право голосу на виборах депутатів лише у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі та отримує лише бюлетень для голосування у вказаному окрузі.

 

Звернутися із зазначених питань до відділу ведення Державного реєстру виборців райдержадміністрації потрібно до 15 липня 2019 року включно. У разі виявлення розбіжностей з персональними даними, потрібно звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців апарату Куликівської райдержадміністрації протягом тижня (включаючи вихідні дні) за адресою: вул. Миру, 67, смт Куликівка. Довідки та запитання за телефоном  2-17-48.