Невідомі вандали пошкодили ліхтарі у селищному парку

  • 2048

 

Древні греки називали ВАРВАРАМИ всіх, хто не належав до їх народності, надаючи йому відтінку зневаги та позначаючи ним  людину, що перебуває на доцивілізаційному або нижчому цивілізаційному рівні розвитку. Пройшло багато століть, часи Древньої Греції ми вивчаємо   тепер на уроках історії, але, на жаль, не робимо висновків. Цивілізація стрімко рухається вперед,  інформаційні технології стали невід»ємною частиною життя, але чому ж разом з ними не зростає рівень нашої культури і свідомості? Чому і сьогодні «варвари» живуть серед нас? Чому ми не вчимо наших дітей поважати труд інших і не нищити те, що зроблено для спільного блага?

Днями комунальники селищної ради, прибираючи зранку центральний парк, виявили плоди  нічних розваг таких «варварів».  На ліхтарях-конваліях, які трохи більше місяця  тому встановили у парку, погнули  і покрутили металеві прути. Звичайно працівники комунального підприємства  все виправили. Але питання в іншому – чого чекати далі? Розбитих ліхтарів, парканів чи ще якихось неприємних сюрпризів.  Куликівська громада створена  півтора роки тому і її комунальні підприємства при підтримці інвесторів намагаються зробити села і особливо Куликівку привабливішими і комфортнішими для проживання. А що натомість? Не встигли порадіти за придбану нову комунальну техніку, як  все ті ж «варвари» поцупили акумулятори із сміттєвоза. Щойно встановили сміттєві баки,  як вони ж намагалися повикручувати металеві гайки. А пошкоджений дитячий майданчик біля Сільського, а розбиті бетонні парканчики в центрі селища? Дійшло до того, що  з  клумб та вазонів у центрі селища  викопують петунії з корінням!

Не хочемо вірити, що все це зроблено свідомо. Швидше за все ці варварства творяться у нічний час і ми, на жаль, не знаємо імен цих героїв. Але селищна рада буде наполягати щоб правоохоронні органи посилили патрулювання громадських  місць, та в разі виявлення винуватців  пошкодження комунального майна, притягли їх  до відповідальності.

Шановні жителі громади!  Переконливо просимо вас поважати працю наших комунальників і берегти  наше  з вами спільне майно!  Шановні батьки! Поговоріть з вашими дорослими дітьми і ще раз донесіть до них правила поведінки у громадських місцях. Знайдіть потрібні слова і переконайте їх не шкодити у власному домі! Поясність що все, що робиться гарного у громаді – робиться за кошти платників податків, тобто і їхніх батьків, в тому числі.

Давайте нарешті виховувати власну культуру і культуру своїх дітей, щоб поняття «варвари» залишились для нас у далекому історичному минулому. Знання  сьогодні можна почерпнути і в Інтернеті, а от виховання  і культуру поведінки - тільки від батьків і оточуючих.