Вшанували пам"ять жертв Другої світової війни

  • 950

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

22 червня, у День скорботи і вшанування пам"яті жертв війни в Україні, працівники селищної ради, районної державної адміністрації, представники ветеранських громадських організацій району поклали квіти до обеліску Слави та могил загиблих воїнів Другої світової війни на меморіальній алеї в Куликівці.

Заступник селищного голови Володимир Повозник нагадав , що для України Друга світова війна розпочалася саме 22 червня 1941 року з вторгнення німецьких окупантів і принесла на її землю  мільйонні людські жертви  та руйнування міст і сіл.  Близько 5 тис. своїх синів  і дочок віддала у жертву тій страшній війні і Куликівщина.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам"ять загиблих земляків та усіх жертв Другої світової війни.

Після покладання учасники заходу відвідали Публічну бібліотеку Куликівської селищної ради. Тут пройшла тематична інформаційна година, під час якої говорили про участь жителів району у Другій світовій війні, про невивчений і маловідомий період німецької окупації на Куликівщині, про знівечені війною та радянською репресивною машиною долі куликівців. Учасники зібрання оглянули книжкову виставку про Україну в часи Другої світової війни та виставку світлин  ветеранів війни. Також оглянули мандруючу виставку Українського інстититуту найіональної пам"яті про Українську революцію 1017-1921 років.