Дроздівський «Дивосвіт» вже другий рік поспіль став переможцем фольклорного фестивалю

  • 1417

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

23 червня у придеснянському Ковчині  зібрався багатолюдний мистецький  загал аматорів сцени та поціновувачів народної пісні на  VIIІ відкритий мандрівний фольклорний фестиваль "Народні скарби Куликівського краю". Червнева спека не стала на заваді. Ковчинці та гості  поспішали до сільського будинку культури щоб насолодитися  співом  колективів та солістів клубних закладів з усіх сіл громади.  У затінку клубного парку варили для гостей запашний борщ, смажилися шашлики. Учасниці колективів жваво приміряли вишукане намисто, яке привезла на продаж підприємець із Західної України.

У фойе сільського закладу культури розгорнули виставку народних майстрів Куликівщини. Вишукані вишивки та прикраси з бісеру, запозичені японські техніки – вироби з паперу орігамі та традиційні українські  плетені кошики приваблювали увагу учасників свята.

Відкрили фестиваль Куликівський селищний голова Наталія Халімон та  в.о. старости села Ковчин Валентина Шестак. Посадовці привітали всіх присутніх із справжнім музичним святом, наголосили, що фестиваль вже став однією з візитівок Куликівщини, полюбився глядачам і тому буде крокувати селами громади і в наступні роки. Керівники побажали артистам творчої наснаги, а глядачам –  насолоди від перегляду чудового концерту.

Вітання учасникам і гостям фестивалю та матеріальну підтримку на організацію дійства від народного депутата України Валерія Давиденка передала  помічник-консультант  депутата Любов Наумець.

Три години концертної програми пролетіли на одному диханні. В залі був аншлаг. Гучні оплески та вигуки «Браво!» стали найвищими оцінками для аматорів сцени.

Однак оскільки це був конкурс майстерність учасників фестивалю оцінювало журі у складі: керівника хореографічного колективу «Колосок» Куликівської  мистецької школи,  заслуженого артиста України Валерія Кирилюка (голова журі), викладача Куликівської мистецької школи, керівника народного аматорського ансамблю народної пісні «Веселинка» Віктора Снопка, заступника селищного голови Володимира Повозника, начальника Управління освіти, культури, туризму, сім»ї, молоді  і спорту селищної ради Світлани Масльонки та головного спеціаліста з інформаційних технологій загального відділу Куликівської селищної ради Лідії Чобітько.

Призові місця традиційно розподіляли по трьох номінаціях: фольклорні колективи, ансамблі народної пісні та малі сценічні форми.

Дипломом  ІІІ ступеня в номінації «Малі сценічні форми» відзначений дует Авдіївського сільського будинку культури - Валентина Чугуй та Вікторія Ігнатенко.

Дипломами ІІ ступеня в цій же номінації   були нагороджені: тріо Бакланово-Муравійського будинку культури - Тетяна Притиковська, Вікторія та Валерій Ігнатенки,  квартет Салтиково-Дівицького будинку культури -  Надія Вовк, Ганна Денисенко, Надія Машир, Лариса Коваленко; дует сестер Приходько із Горбового та квінтет із Грабівки у складі - Тетяни Колозіної Надії Печеної, Ольги Грищенко, Валентини Дерев’янко та Надії Пищур.

Перше місце у номінації «Малі сценічні форми» розділили: дуети Лариси Пилипенко і Наталії Береговець з Дроздівки, Тетяни Колозіної та  Надії Пищур з Грабівки та солістка Салтиково-Дівицького будинку культури Надія Вовк.

 

Єдиний представник інструментального жанру – ансамбль «Народні музики» Жуківського сільського будинку культури був відзначений Дипломом І ступеня.

 

Також Дипломом І ступеня був відзначений найбільш масовий зведений ансамбль колективів Авдіївського,Бакланово-Муравійського, Вересоцького та Виблівського будинків культури, які закрили конкурсну частину фестивалю піснею «Чарівний мій край», на слова місцевих авторів Валерія Ігнатенка та Анатолія Ревка, музика – Валерія Ігнатенка.

В номінації: «Ансамблі народної пісні» місця розподілилися наступним чином: ІІІ місце – ансамблі народної пісні: «Десняночка» Авдіївський (СБК), «Калина» (Б.Муравійський СБК), «Чураївна» (Дрімайлівський СБК), «Полісянка»  (Хибалівський СБК); ІІ місце – ансамблі народної пісні  «Мальви» і «Лілея» (Виблівський СБК), жіночі ансамблі «Калинонька» (В.Муравійський СБК), «Веселі молодички» та «Вересочанка» (Вересоцький СБК).

І місце в номінації: «Ансамблі народної пісні» заслужено виборов  колектив «Калинове намисто» Кладьківського  СБК,  який цьогоріч отримав звання «Народний аматорський».

І нарешті, найголовніша номінація – «Фольклор»: ІІІ місце журі не присуджувало; ІІ місце  розділили колективи: «Перевесло» (Горбівський СБК), «Тещі-свекрухи» (Салтиково-Дівицький СБК) та «Червона калина» Орлівського СБК; І місце – судді більшістю голосів віддали фольклорному ансамблю «Горлиця» (Грабівський БФ).  

Були також вручені персональні Дипломи за високу виконавську майстерність: кращій виводчиці фольклорного ансамблю «Горлиця» з Грабівки Надії Пищур, за кращий чоловічий вокал – учаснику  ансамблю «Перевесло» (Горбівський СБК) Володимиру Кормі та учасниці ансамблю «Народні музики» Жуківського сільського будинку Галині Давиденко.

Диплом вищого ступеня або Гран-прі фестивалю журі одноголосно вже другий рік поспіль присудило фольклорному колективу «Дивосвіт» (Дроздівський СБК) за високу виконавську майстерність та автентичне фольклорне звучання.

Поза конкурсом виступили гості фестивалю: народний аматорський ансамбль народної пісні «Веселинка», народний аматорський хор «Льонок» Куликівського РБК та народний аматорський фольклорний колектив «Оберіг» Смолянського СБК.

Також дипломами будуть нагороджені майстри декоративно-ужиткового мистецтва, неперевершені вироби яких були презентовані на виставці у фойе будинку культури.

Цьогорічний VIII відкритий мандрівний фольклорний фестиваль "Народні скарби Куликівського краю" завершився, принісши учасникам і глядачам насолоду від неперевершеного звучання української народної музики.

2020 року вже IX фестиваль зустрічатиме наступне село Куликівської громади.