У Куликівській ОТГ затвердили місцеві податки і збори на 2020 рік

  • 1112

25 червня  відбулася 26-та  сесія селищної ради сьомого скликання.

Вела сесію   Куликівський селищний голова Наталія Халімон.

У роботі сесії взяли участь  заступники селищного голови, керівники окремих структурних підрозділів селищної ради, установ, підприємств,  виконувачі обов”язків старост сіл громади.

 На порядок денний  двадцять шостої сесії  внесено 38 питань.

Детальне обговорення питань порядку денного відбувалося на спільному засіданні постійних комісій селищної ради, яке відбулося цього ж дня.

 

Проекти рішень з 1 по 4 питання порядку денного: про внесення змін до селищного бюджету та про встановлення місцевих податків і зборів на території Куликівської селищної об’єднаної територіальної громади на 2020 рік депутатам і запрошеним представила начальник фінансового управління селищної ради Лариса Авжи:   у порівнянні з рішенням селищної ради від 29.05.2019 року збільшено доходну частину загального фонду  селищного бюджету на 336628,00 грн -  з них - субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій у сумі 329000,00 грн та субвенція з місцевого бюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету у сумі 7 628 грн. Кошти направлені:

 - 88 тис. грн на проведення капітального ремонту під’їздів багатоквартирного будинку №45 по вул. Миру у смт Куликівка Чернігівської області;

  - 105 тис. грн  на проведення капітального ремонту віконних прорізів (заміна вікон) у терапевтичному відділенні стаціонару по вул. Пирогова 16, в смт Куликівка;

- 62 тис. грн. - на придбання мультимедійних проекторів, екранів, комп’ютерної техніки, музичної та телекомунікаційної апаратури, спортивного обладнання та інвентарю, комплектів меблів, магнітних та класних дошок для закладів освіти Куликівської територіальної громади;

-  42 тис. грн. - на капітальний ремонт Куликівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів;

- 32 тис. грн - на придбання сценічних костюмів, музичної апаратури, інструментів, комплектів меблів для закладів культури та туризму Куликівської об’єднаної територіальної громади;

  -  7 628 грн на  навчання педагогічних працівників початкових класів.

Рішеннями 26 сесії селищної ради сьомого скликання затверджені місцеві податки і збори на 2020 рік, а саме: ставки єдиного і земельного податку, податок на майно, відмінне від земельної ділянки,  транспортний податок,  туристичний збір  та податкові пільги  для фізичних і юридичних осіб на території Куликівської селищної  об’єднаної територіальної громади на 2020 рік. Детальну інформацію про ставки місцевих податків і зборів на 2020 рік читайте на цьому ж сайті за посиланням: Місцеві податки і збори на 2020 рік 

Інші ключові  рішення 26-ї сесії селищної ради:

  • З метою забезпечення  більш якісного і сучасного надання освітніх послуг у громаді та зміцнення матеріальної бази  закладів освіти рішенням сесії створено Куликівський освітній округ та опорний заклад з однією філією на базі Куликівського закладу загальної середньої освіти ІІІІ ступенів Куликівської селищної ради. Відтепер опорним  закладом округу є комунальний опорний заклад «Куликівський заклад загальної середньої освіти IIII ступенів» Куликівської селищної ради, філією - Жуківський заклад загальної середньої освіти   І-ІІ ступенів.

 Створення опорного закладу дасть можливість отримати відчутну державну фінансову підтримку для його розвитку, а саме для придбання мультимедійної техніки,  навчальних кабінетів та іншого обладнання. Положенням про освітній округ передбачено, що в перспективі філіями опорної школи можуть стати й інші освітні заклади громади.  

  • Затверджено Перелік проектів, що можуть реалізовуватися за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних  територіальних громад у 2019 році в Куликівській об’єднаній територіальній громаді. До переліку увійшли шість проектів: будівництво водозабірних свердловин у селах  Бакланова і Вершинова Муравійка, капітальні ремонти (утеплення) Ковчинської і Жуківської шкіл,  капітальний ремонт дороги по вул. Троїцька у селі Виблі та придбання причепа і сміттєвих баків для комунального підприємства селищної ради.

 

Жителі громади продовжують реалізовувати своє конституційне  право на  отримання у власність  земельної ділянки (до 2-х га) для ведення особистого селянського господарства з числа колишніх державних земель, переданих  громаді. Рішенням 26 сесії  надані дозволи  на розробку проектів землеустрою, відповідно до поданих заяв, по селах Авдіївка, Дроздівка, Горбове, Вересоч,  Орлівка, Хибалівка, Дрімайлівка,  смт Куликівка. Списки заявників попередньо були погоджені на загальних зборах жителів цих сіл.

 

Затвержено  також пакет рішень по індивідуальних зверненнях фізичних і юридичних осіб щодо врегулювання земельних питань.

 

З урахуванням зауважень і пропозицій, озвучених на спільному засіданні постійних комісій селищної ради були прийняті відповідні рішення по всіх питаннях порядку денного.

 

Детальніше з рішенням двадцять шостої сесії селищної ради сьомого скликання можна ознайомитись на цьому ж сайті у розділі «Сесійна діяльність».