Колонка голови ОТГ

  • 974

Фото без опису

Шановні земляки!

Звертаюся до вас із коротким звітом про події, що відбулися в житті Куликівської ОТГ в червні 2019 року.

Про заходи благоустрою. Вздовж кам’яної стіни, що знаходиться біля критого ринку селища, з’явилася ще одна декоративна квіткова алея із ліхтарями, яка стала окрасою центру. Оновився новою декоративною композицією і центральний парк селища. У червні тут змонтовано великий кошик з квітами, який тепер гостинно зустрічає відвідувачів парку.

Естетично змінюється центр Салтикової Дівиці. Навесні за сприяння депутата селищної ради Анатолія Дідура за будинком культури було закладено яблуневий сад. У червні розпочалася робота над художнім панно, яке стало окрасою місцевої площі. Що саме буде зображено на вуличній картині вирішували всім селом на святі села в 2018 році. Тоді було проведено конкурс ескізів. Ініціатива справи належить Анатолію Дідуру та місцевій активістці Надії Стацюрі. Основу для майбутнього панно підготували працівники селищної ради, художні роботи виконала київська художниця Світлана Новик – засновник громадського проекту «Архітектурний доктор». Розпочато також роботи з облаштування волейбольної площадки для молоді.

За сприяння інвестора – СФГ «Колос», розчищено два ставки – в с. Орлівка та с. Горбове.

Звалковані сміттєзвалища у селах Дроздівка, Жуківка та Виблі.

Працівниками комунального підприємства селищної ради проводиться обкошування узбіч в селах та під’їзних доріг. На ці роботи залучається і комунальна техніка.

Продовжується впровадження роздільного збору сміття. По всіх селах ОТГ розпочато встановлення контейнерів під пет-пляшку. Розпочато також будівництво пунктів роздільного збору твердих побутових відходів. У травні-червні такі пункти побудовано в Баклановій Муравійці, Вершиновій Муравійці, Виблях, Горбові та Авдіївці. З часом пункти роздільного збору сміття з’являться в кожному селі.

Ремонти доріг. У громаді розпочалися ремонти доріг із твердим покриттям.   У червні ремонтна бригада Куликівського райавтодору працювала в с. Дроздівка. За державні кошти зроблено ямковий ремонт вул. ім. Шевченка. Частково ліквідовано ямковість і на вулицях Миру та Молодіжній у с. Жуківка та на вул. Нова у Куликівці. Коштами інвестора  – ТОВ «Гетьманське», проведено ямковий ремонт вул. Перемоги та вул. Петровського в с. Дрімайлівка, вул. Набережної в с. Вересоч, за кошти СФГ «Колос» проведено ямковий ремонт вул. Перемоги в с. Ковчин, частини вул. Горького та вул. Партизанської в Куликівці. На ремонтних роботах доріг працював каток ОТГ, придбаний в кінці 2018 р. в рамках виграного проекту. Продовжується висипка ґрунтових доріг ОТГ. У червні такі роботи були проведені в Куликівці (1-й провулок Миру),  Дроздівці (вул. Гончарівка) та Вершиновій Муравійці (вул. Петрівського).

Працівники Куликівського райавтодору здійснили ямковий ремонт державної дороги місцевого значення Т25-01 (Куликівка-Дроздівка-Орлівка), а підрядна організація ДСУ-14 відремонтувала дорогу Бакланова Муравійка-Орлівка.

Забезпечення населення якісною питною водою. Завдяки підтримці депутата селищної ради Віктора Шрама проведено реконструкцію бювету в с. Будище.

Розвиток соціальної сфери, створення нових робочих місць. У громаді додалося ще одне село, в якому запрацювала швейна майстерня – с. Жуківка. Як і в інших селах (Горбів, Ковчин) швачка працює в адміністративному приміщенні (колишня сільська рада) і є працівником комунального підприємства «Ковчин» Куликівської селищної ради. Послуги населенню в Жуківці надає молодий спеціаліст із Дроздівки Юлія Свириденко, якістю послуг якої надзвичайно задоволені місцеві жителі.

У с. Виблі в орендованому приміщенні  колишнього дитсадка,  відкрили затишне і стильне кафе приватного підприємця Едмундаса Пупшиса, а з ним і чотири нові робочі місця, підприємець також облаштував і прилеглу територію.

Про підтримку молодих спеціалістів та медичної галузі громади. На реалізацію цієї мети спрямована Програма розвитку  первинної  медико-санітарної  допомоги на засадах сімейної медицини   Куликівської об’єднаної територіальної  громади на 2019-2022 роки. В рамках виконання Програми у червні 2019 р. за кошти селищного бюджету (50 тис. грн.) було придбано житло для молодого спеціаліста – медичної сестри Жуківського ФАПу.

Напередодні Дня медичного працівника всім завідувачам ФАПів та ФП громади було вручено 15 велосипедів для зручності обслуговування пацієнтів на дому. Подарунок медикам зробив депутат обласної ради Віктор Труш за кошти, які щорічно виділяються обласною радою на депутатську діяльність.

Про оздоровлення та літній відпочинок дітей. 01 червня в Куликівській ОТГ стартував літній відпочинок дітей, який розпочався загально громадським святом, приуроченим Дню захисту дітей. Дійство відбувалося на центральній площі селища. Програма свята була насиченою і цікавою: конкурс малюнків на плакатах і на асфальті, ігротека, виїзна торгівля, батути, святковий концерт, показовий виступ вихованців секції рукопашного бою спортивного клубу «Октант», який зібрав цілий натовп глядачів. Цьогорічне свято було ще масовішим, ніж минулорічне. До маленьких куликівчан приєдналися групи школярів із сіл громади.

 01 червня в громаді відкрито 10 пришкільних таборів відпочинку, де відпочинкові послуги отримує 621 дитина (52% від загальної кількості дітей). Відпочинкова зміна триватиме 14 днів. Для цього з бюджету ОТГ виділено 300 тис. грн. Ще 200 тис. грн. депутати спрямували на відпочинок та оздоровлення дітей у позаміському дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Деснянка». Оздоровча зміна в Салтиково-Дівицькій «Деснянці» розпочнеться 13 липня. Вартість путівки – 3 600 грн. (за 14 днів), один день перебування – 257 грн. За кошти селищного бюджету планується 100% компенсація вартості путівки для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей осіб, визнаних учасниками бойових дій у районі проведення антитерористичної операції. 50 % вартості путівки компенсують для дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи; дітей-інвалідів; дітей, потерпілих від наслідків аварії на ЧАЕС; дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей; дітей, які перебувають на диспансерному обліку; талановитих та обдарованих дітей – переможців міжнародних, всеукраїнських, обласних олімпіад та олімпіад в ОТГ, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад, відмінників навчання, лідерів дитячих громадських організацій, а також дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села і селища. До уваги дітей цікава і різноманітна розважальна програма: спортивні змагання, мистецькі конкурси, ігри, дискотеки, тематичні свята з традиційним Днем Нептуна. Як і щороку, планується робота кількох тематичних загонів: спортивний загін, національно-патріотичного виховання, «мовна школа». Участь у мовній школі допоможе дітям у комфортних умовах відпочинку оволодіти навичками вільного та активного спілкування англійської мовою.

З метою забезпечення у літній оздоровчий період більш вітамінізованого харчування дітей у закладах дошкільної освіти депутати селищної ради на 25 сесії, що відбулася 29 травня, ухвалили у новій редакції Програму оздоровлення та відпочинку дітей Куликівської селищної ради на 2019-2021 роки, в якій  на 28 тис. грн. збільшили фінансування на організацію харчування дошкільнят у літній період.

Про розвиток матеріальної бази закладів освіти та культури. Протягом травня-червня за кошти субвенції з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку, що надійшла в громаду за сприяння народного депутата Валерія Давиденка, було придбано нову оргтехніку та апаратуру для закладів освіти та культури ОТГ.

Для закладів освіти придбано 13 ноут-буків (Горбівський ЗЗСО – 8, Салтиково-Дівицький, Ковчинський, Орлівський, Куликівський та Вересоцький ЗЗСО), 3 проектори та проекційні екрани (Жуківський, Дрімайлівський та Орлівський ЗЗСО), плазмовий телевізор (Салтиково-Дівицький ЗЗСО), інтерактивну дошку (Центр позашкільної освіти), принтер (Ковчинський ЗЗСО) та акустичну систему (Виблівський ЗЗСО). Всього придбано обладнання на 358 тис. 820 грн.

Для Авдіївського закладу дошкільної освіти придбано дитячий ігровий майданчик. Майданчик вартістю 25 тис. грн. придбаний за депутатські кошти Віктора Труша, які обласна рада виділяє на  виконання депутатських повноважень.

За сприяння  заступника голови  Чернігівської обласної ради Арсена Дідура та депутата селищної ради Віктора Зеленського встановлено новий ігровий майданчик і у Вересоцькому ЗДО.

 

Для закладів культури придбано 2 комплекти звукопідсилювальної  апаратури (Орлівський та Вересоцький СБК), 2 мікшерні пульти (Орлівський СБК та Центр культури, дозвілля та творчості), колонку активну (Дрімайлівський СБК), радіо мікрофони та освітлювальне обладнання (Центр культури, дозвілля та творчості). Всього придбано обладнання на 118 тис. 930 грн.

 Відремонтовано дах та фасад приміщення Жуківського СБК. Наразі тривають внутрішні ремонтні роботи.

За фінансової підтримки місцевого аграрія, депутата селищної ради Віктора Шрама відремонтовано вхідний поріг Вересоцького СБК.

 

З повагою і найщирішими сподіваннями на співпрацю,

Куликівський селищний голова Наталія Халімон