З 1 липня пенсіонерам збільшили пенсії

  • 729

Як повідомив начальник головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області Юрій Юрченко у зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму збільшення отримають  172,3 тис. пенсіонерів області, середній розмір підвищення складає 50,3 грн.

     1 липня поточного року,  відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік», збільшується розмір прожиткового мінімуму, для осіб, які втратили працездатність, з 1497 грн до 1564 грн., що є підставою для зміни розміру пенсійної виплати та надбавок, які визначають виходячи з прожиткового мінімуму.  

     Крім цього з 1 липня проведено перерахунки пенсій відповідно постанови Кабінету Міністрів України від 26 червня 2019 року №543.

Пенсії підвищили:

- Особам, які мають страховий стаж 30 років (жінки) та 35 років (чоловіки) - пенсійну виплату збільшили до 2000 грн. Доплату отримають 87,3 тис. громадян, середній розмір підвищення складає 248,4  грн.

- Інвалідам ЧАЄС із числа військовослужбовців та військовозобов’язаних, в разі доцільності, пенсія обчислена із п’ятикратного розміру мінімальної зарплати, що склалося на початок року;  інвалідам війни всіх груп та учасникам бойових дій, яким виповнилось 85 років. Підвищення отримають 3,3 тис інвалідів війни та ЧАЄС. Середній розмір підвищення складає 2700 грн.

     Всього на підвищення пенсії додатково спрямовано понад 40 млн грн.

   Перерахунки пенсій проведено автоматизованим способом, тому звертатися до органів Пенсійного фонду не потрібно. Розмір підвищення розраховано за документами, які містяться в пенсійній справі.

     Органи Пенсійного фонду області повністю  виконали перерахунки пенсії для пенсіонерів і скерували виплатні документи до пошти та банків, щоб підвищенні пенсії пенсіонери в липні одержали згідно з відповідними графіками.