Жуківська школа зустрічатиме першовересень  з новими вікнами і дверима

  • 927

Двоповерхове приміщення Жуківської школи вкрай потребувало утеплення, бо через старі вікна і двері будівля взимку втрачала чимало тепла. Щоб забезпечити належний температурний режим для навчання  школярів і виховання дошкільнят (у приміщенні школи  розташований і дитячий садок) в закладі несли додаткові витрати на опалення, що, відповідно,  додавало навантаження на селищний бюджет. 

На відміну від інших сільських освітніх закладів, Жуківська школа має  непогані перспективи на найближчі роки. У 2018 році в селі народилося 12 дітей.   

Саме з таких міркувань Куликівська ОТГ  внесла  в Перелік проектів, що будуть  реалізовуватися за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних  територіальних громад у 2019 році, капітальний ремонт (утеплення) Жуківської  школи.  В Переліку цьогорічних проектів також утеплення Ковчинської школи.

Наприкінці червня в Жуківській школі розпочали роботи по заміні вікон і дверей.   Загальна вартість проекту  1 млн 554,3 тис. грн. Основні роботи вже завершені, залишилися невеликі косметичні та опоряджувальні роботи. Своїми силами тут планують пофарбувати зовні фасади.

Тож свято Першого дзвоника Жуківська школа зустрічатиме  з новими сучасними енергоощадними  вікнами і дверима.