Колонка голови ОТГ

  • 720

Шановні земляки! Пропоную вашій увазі черговий звіт про події, що відбулися в житті Куликівської ОТГ в липні 2019 року.

Про заходи благоустрою.  Масові заходи з благоустрою проведені в с. Орлівка. Центр села прикрасили нові бетонні паркани, обгороджено та розчищено від старих дерев і порослі сільське кладовище. На місці свердловини минулого року встановили водорозбірну колонку. А щоб зробити це місце ошатним і привабливим, за сприяння вихідця з Орлівки – підприємця Володимира Хоменка, тут встановили красиву альтанку. На вїзді в село за  кошти місцевого СФГ «Злагода ЮКС» встановлено оригінальний знак, виконаний у  національному стилі – з Державним Гербом України та гербом Орлівки, українськими рушниками і короваєм.

Масова толока з метою благоустрою природної відпочинкової зони триває в с. Жуківка. Жителі села на чолі з робітником з благоустрою Галиною Давиденко розчищають від порослі та аварійних дерев місцеві ставки, фруктовий сад та паркову зону. В майбутньому тут планується розчистити два ставки, відновити футбольне поле, облаштувати зону для відпочинку.

 

Звалковано сміттєзвалище в с. Горбове. 

Ремонти доріг. Проведено капітальний ремонт комунальної дороги з твердим покриттям по вул. Троїцька в с. Виблі окремими ділянками. Загальна вартість проекту – 1 459 500 грн. Підрядні роботи виконав ФОП Оганисян за кошти державної субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ та співфінансування місцевого бюджету.

Обласним управлінням капітального будівництва здійснено ямковий ремонт державної дороги місцевого значення Р-67  на ділянках Салтикова Дівиця-Вересоч-Хибалівка-Кладьківка та  Куликівка-Авдіївка-Горбів-Виблі.

Коштами селищної ради та інвесторів  – ТОВ «Гетьманське» та ТОВ «Горбів агро» проведено ямковий ремонт  частини вул. Шевченка в с. Горбове, коштами інвестора – СФГ «Колос» відремонтовано вул. Швидуна та вул. Деснянську в с. Салтикова Дівиця, вул. Шевченка в с. Вересоч, коштами інвестора – ТОВ «Гетьманське» відремонтовано ділянку вул. Назаренка в с. Хибалівка.

Коштами селищної ради проведено ямковий ремонт вул. Пирогова в Куликівці.

За сприяння ТОВ «Агростарт Україна» проведено висипку ґрунтових доріг у с. Горбове.

Забезпечення населення якісною питною водою, посилення пожежної безпеки громади.  Прокладено водогін до с. Пенязівка від водозабору СФГ «Колос». Планується встановлення пожежного гідранта з метою оперативного реагування на можливі ситуації з виникнення пожеж. Замовником проекту виступила селищна рада. Фінансування виконання робіт з будівництва водогону здійснив депутат обласної ради, голова СФГ «Колос» Віктор Труш.

За фінансової підтримки завідувача виробництва «Сирного дому» Кулініча Р.В. встановлено пожежний гідрант на свердловині в с. Салтикова Дівиця.

За сприяння СФГ «Колос» проведено капітальний ремонт свердловини по вул. Молодіжна, 4а в с. Вересоч.

Про оздоровлення та літній відпочинок дітей.  13 липня в Салтиково-Дівицькому оздоровчому таборі «Деснянка» розпочалася відпочинково-оздоровча зміна. Цьогоріч табір прийняв на озоровлення та відпочинок 173  дітей з Куликівщини, Носівки, Гончарівського, міст Ніжина, Чернігова та Києва. Відпочинковими та оздоровчими послугами було охоплено 69 дітей з Куликівської ОТГ. Для цього громада виділила 200 тис. грн. з місцевого бюджету.

 

Про розвиток матеріальної бази закладів освіти та культури. Проведено капітальний ремонт із застосуванням енергозберігаючих технологій в частині заміни заповнень віконних та дверних  прорізів у Жуківському  ЗЗСО І-ІІ ступенів. Проект реалізовано  за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.  Загальна вартість проекту  – 1 млн. 474 тис. 530 грн.

За кошти естонських друзів, 18 тис. грн., які селищній раді передали представники делегації з Ряпіно, що перебували з дружнім візитом в Куликівській ОТГ 15-16 липня 2019 р., придбано холодильник для Авдіївського закладу дошкільної освіти та проектор для Куликівського ясла-садка «Ромашка».

Відремонтовано пороги Салтиково-Дівицького та Жуківського сільських будинків культури.

 

З повагою і найщирішими сподіваннями на співпрацю,

Куликівський селищний голова Наталія Халімон