Спасове свято для особливих дітей

  • 1150

 

 

19 серпня, в день великого християнського свята Преображення Господнього, яке в народі називають Яблучним спасом,  в центральному парку Куликівки влаштували веселе свято для дітей з особливими потребами.  Кілька років тому родини, які виховують дітей-інвалідів, об»єдналися в громадську організацію «Куликівське об’єднання батьків дітей-інвалідів “ВІДКРИЙ СВІТ  ОСОБЛИВИМ ДІТЯМ”. Організація активно співпрацює  з волонтерськими організаціями, благодійними фондами області, місцевою владою і  меценатами з метою не лише матеріальної підтримки родин з особливими дітьми, а й більшої соціалізації таких дітей.

Вже стало доброю традицією в громаді влаштовувати святкові заходи до Дня Святого Миколая, Нового Року, Спаса та інших світ для особливих дітей. До їх організації долучаються і місцева влада, і підприємці, і аграрії.

Сьогоднішнє свято відбувалося за підтримки депутата обласної ради Віктора Труша. Від його імені учасників свята вітала помічник депутата Наталія Коновалова.

Куликівський селищний голова Наталія Халімон адресувала особливим дітям, їх батькам і рідним, організаторам заходу теплі вітання зі святом Яблучного Спасу та побажання здоров»я і усіх гараздів.

Юні артисти мистецької студії «Надія» із Салтикової Дівиці (керівник  Лариса Снопок)  подарували глядачам чудовий  концерт.

На додачу учасники свята мали можливість безкоштовно поласувати морозивом і солодкою ватою, прикрасити себе чудернацькими малюнками від знаного дроздівського майстра боді-арту  Михайла Малетича. Повправлятися на майстер-класі з виготовлення фігур з повітряних кульок.

А найбільше  позитивних емоцій діти отримали від веселого бульбашкового шоу та розваг з веселим клоуном Бімом – неперевершеним аніматором-методистом Центру позашкільної освіти Ларисою Оснач.