Куликівська громада велелюдно святкувала День незалежності України і другу річницю свого створення

  • 1062

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Великим театралізованим святом «Незалежність – вінець здобуття в ім»я миру, свободи, життя!»  24 серпня  Куликівська ОТГ відзначила головне державне свято – День незалежності України та День Куликівської ОТГ.  Святкове дійство проходило на площі Куликівки та у центральному сквері селища. Головна концепція свята –  Куликівська об»єднана територіальна громада   за чисте довкілля та  екологічну безпеку життя.

В урочистому проходженні святкової колони жителі громади продемонстрували своє прагнення зберегти для нащадків чисту воду, землю і повітря, розумно використовувати природні ресурси та поводитися з відходами життєдіяльності, вживати екологічно чисті продукти та пропагувати здоровий спосіб життя.    У колоні спільно крокували представники різних галузей: освіти, культури, спорту, охорони здоров»я, агропромислового комплексу, промисловості, села громади.

Зі святкової сцени з головним державним святом привітали громаду Куликівський селищний голова Наталія Халімон, народний депутат України Валерій Давиденко, голова Куликівської райдержадміністрації Олексій Ракоїд, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук,  голова Куликівського відділення Чернігвського земляцтва Борис Чуян. Керівники району, громади і гості зичили Україні і Куликівщині миру і процвітання. Ведучі зачитали вітання від естонських волостей Пилва і Ряпіна, з якими Куликівщину пов»язує 47-річна дружба.  Валентин Мельничук та Наталія Халімон вручили відзнаки обласної і селищної ради кращим фахівцям  за внесок у розвиток держави і громади.

Учасники свята долучились до всеукраїнської хвилини мовчання, вшанувавши тим самим пам»ять усіх борців за незалежність України. По завершенні урочистої частини свята керівники і гості поклали квіти до пам»ятних знаків та обеліску Слави на меморіальній алеї Куликівки.

Тим часом у центральному сквері селища вже розгорнулося святкове дійство. На сцені Центру культури лунала жива музика від духового оркестру. Свої рукотворні шедеври у Містечку майстрів презентували  майстри декоративно-ужткового мистецтва Куликівщини і запрошені гості. Святкові інтерактивні обійстя установ, підприємств та організацій селища  запрошували гостей і демонстрували свої досягнення, продукцію і «родзинки». Куликівські промислові бренди – «Ковбаси від фермера» (СФГ «Колос») та  ПрАТ«Куликівське молоко» влаштували дегустацію своєї смачної продукції.

Освітяни презентували на святі  вироби  з матеріалів, які за неправильної утилізації засмічують довкілля – пластику, поліетилену, паперу. Тут були представлені   вишукані сукні, квіти, басейн, колодязь, навіть трон та інші чудернацькі витвори.

Центр позашкільної освіти демонстрував гостям  нове туристичне спорядження турклубу «Вогнище» і туризм, як важливу складову екологічного виховання, а  також порадував виставкою виробів.

Гостинно зустріло офіційну делегацію обійстя Кулика. Запальні пісні від народного аматорського хорового колективу «Льонок», привітання від Кулика і запашний коровай від Кулички. На парковій сцені свої співочі і танцювальні таланти, а також свої села презентували гостям свята учасники художньої самодіяльності клубних закладів громади та юні артисти – вихованці Куликівської мистецької школи. Під час концерту відбулося нагородження переможців і призерів конкурсу на кращий благоустрій серед сіл громади. Заступник селищного голови Володимир Повозник привітав усіх учасників та вручив дипломи і подарунки. У номінації «Кращий в»їзд села» 3 місце посіла Хибалівка, 2 місце – Кладьківка, переможцем визнано село Вересоч; у номінанації «Кращий центр села» - 3 місце оглядова комісія віддала Вершиновій Муравійці, 2 місце виборола Орлівка, 1 місце – Горбове; і в номінації «Кращий квітник»  місця розподілилися наступним чином – 3 місце – Ковчин, 2 місце – Вересоч і  1 місце – Горбове.

На площі для дітей працювали атракціони. У парку для дорослих і дітей   розгорнули  виїзну торгівлю, смажили шашлик, варили куліш у польовій кухні. Для зручності відпочиваючих тут встановили великі столи. Чимала черга зібралася біля мангалу із смаженим поросям, яке презентував громаді на свято Валерій Давиденко.

Обіднє силове шоу за участі чотирикратного чемпіона світу, стронгмена Олександра Пеканова зібрало цілий натовп  глядачів, деякі з яких стали і учасниками шоу. Силач вправно підіймав важкий спортивний інвентар. Але найбільше захоплення викликало підіймання автомобіля  та протягування автобуса   з пасажирами.

Не менший градус глядацьких і вболівальницьких емоцій подарував футбольний матч між командами ветеранів і молодих спортсменів Куликівщини, який відбувся по обіді на селищному стадіоні. Як і годиться товариському матчу, закінчився він дружньою нічиєю 3:3.

Завершилося святкування вечірньою танцювальною програмою.

Цьогорічна новинка – пінна дискотека від  чернігівського діджея створила на вечірньому святі неймовірно вибухову і позитивну атмосферу.