Колонка голови ОТГ

  • 995

Фото без опису

Шановні земляки!

До вашої уваги черговий звіт про події, що відбулися в житті Куликівської ОТГ в серпні 2019 року.

Про заходи благоустрою.   Розпочато реалізацію проекту «Реконструкція водойми з метою покращення технічного стану та благоустрою с. Орлівка Куликівського району Чернігівської області». Загальна вартість проекту –  1 млн. 618 тис. 412 грн.,  з них 70 тис. – кошти інвестора ТОВ «Баришівська зернова компанія», котрий проплатив вартість проектно-кошторисної документації. Наразі триває випилка самосійних дерев, вирубка порослі, які заважатимуть очисним роботам. Ці роботи виконуються власними силами об’єднаної громади.

Тривають масштабні заходи з благоустрою в с. Жуківка. У серпні тут тривали роботи з розчищення ставка, що знаходиться в центрі села.

Частково розчищено від порослі вїздну дорогу до с. Горбове.

Відремонтовано вїздні знаки в с. Салтикова Дівиця.

Встановлено 2 автобусні зупинки в с. Хибалівка.

Відремонтовано автобусну зупинку в центрі с. Виблі.

Ремонти доріг. За рахунок угод про соціально-економічне співробітництво між ОТГ та орендарями земельних ділянок проведено чергові ремонти комунальних доріг громади. Так, за кошти ТОВ «Дружба нова» (директор   Макуха І.В.) проведено ремонт частини центральної вулиці в с. Орлівка, частини вул. Шевченка та вул. Довгого в с. Дроздівка. За кошти ТОВ «Деснянські зорі» (директор Макарець В.М.) та СФГ «Колос» (директор Зеленський В.М.) відремонтовано частину вул. Широка в с. Ковчин.

Вцілому в рамках виконання угод про соціально-економічне співробітництво у 2019 р. аграрії-інвестори профінансували ремонти комунальних доріг ОТГ на загальну суму 1 270,0 тис. грн., з них:

  • ТОВ «Дружба нова» («Кернел») – 317 тис.,
  • СФГ «Колос» - 300 тис.,
  • ТОВ «Гетьманське» - 283 тис.,
  • ТОВ «Горбів агро» - 100 тис.,
  • ТОВ «Деснянські зорі» - 45 тис.,
  • ТОВ «Агростарт Україна» - 45 тис.,
  • ТОВ «Агрофірма Кладьківка» - 180 тис.

За ці кошти було проведено ремонти комунальних доріг у Куликівці, с. Горбове, с. Виблі, с. Ковчин, с. Салтикова Дівиця, с. Вересоч, с. Хибалівка, с. Кладьківка, с. Дрімайлівка, с. Дроздівка, с. Орлівка, с. Вершинова Муравійка.

Щиро дякуємо агропідприємства, котрі долучилися до ремонту доріг ОТГ в особі їх керівників:  директора ТОВ «Дружба нова» Макуху І.В., голову та директора СФГ «Колос» Труша В.В. та Зеленського В.М., директора ТОВ «Гетьманське» Яременка А.В., директора ТОВ «Горбів агро» Штупуна А.М., директора ТОВ «Деснянські зорі» Макарця В.М., директора ТОВ «Агростарт Україна» Рубана В.В. та директора ТОВ «Агрофірма «Кладьківка» Вилегжаніна В.І.

Бажаємо особисто Вам, шановні керівники-аграрії,  міцного здоров’я, щастя, добра, миру та любові, а Вашим господарствам розвитку, процвітання, багатих врожаїв! Принагідно закликаємо також не лише ремонтувати дороги, а й бережно їх використовувати.

Продовжується впровадження роздільного збору сміття. Побудовано пункти роздільного збору твердих побутових відходів у Ковчині, Жуківці, Вересочі, Дрімайлівці та Хибалівці.  Отже, станом на серпень, пункти роздільного збору сміття наявні в 10 населених пунктах ОТГ.

Забезпечення населення якісною питною водою, посилення пожежної безпеки громади. Триває будівництво водозабірної свердловини  по вулиці Центральна біля будинку культури в с. Бакланова Муравійка. Нині тут проводяться монтажні роботи. За проектом передбачено встановлення пожежного гідранта.

Про розвиток матеріальної бази закладів освіти та культури. Проведено капітальний ремонт із застосуванням енергозберігаючих технологій в частині заміни заповнень віконних та дверних  прорізів у  Ковчинському ЗЗСО І-ІІІ ступенів імені Л.П. Деполович. Проект реалізовано  за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад. Загальна вартість  проекту – 1 млн. 474 тис. 530 грн.

У Вересоцькому ЗЗСО І-ІІІ ступенів побудовано внутрішні вбиральні. Проект реалізовано за рахунок залишків державної освітньої субвенції, що надійшли в ОТГ у липні, його загальна кошторисна вартість складає 350 тис. грн.

За сприяння СФГ «Колос» відремонтовано поріг Салтиково-Дівицького ЗЗСО І-ІІІ ступенів.

 

Відремонтовано дах Вересоцького сільського будинку культури. Триває ремонт для облаштування спортивної кімнати у Вересоцькому СБК з метою фізичного розвитку молоді сіл Вересоч та Веселе.

Власними силами для об’єктів соціальної сфери громади у серпні заготовлено 80 м. куб дров. В цілому, за літній період в ході випилки аварійних дерев заготовлено близько 400 м. куб. деревини, яка буде використовуватися для опалення шкіл, закладів дошкільної освіти, ФАПів, клубних установ.

 

З повагою і найщирішими сподіваннями на співпрацю,

Куликівський селищний голова Наталія Халімон