Куликівські ОСББ можуть приєднатися до програми "Енергодім"

  • 800

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Про  державну програму підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків "Енергодім"  розповіли експерти Фонду енергоефективності на семінарі, який проходив у залі засідань селищної  ради 9 жовтня.

Тут зібралася аудиторія з числа зацікавлених осіб: керівники об"єднань співвласників багатоквартирних будинків, керівники і спеціалісти  селищної ради, райдержадміністрації, які відповідають за сферу житлово-комунального господарства, жителі багатоквартирних будинків.

Відкриваючи семінар Куликівський селищний голова Наталія Халімон наголосила, що питання енергоефективності та термомодернізації вже кілька років поспіль серед основних пріоритетів для місцевої влади. Громада реалізувала і продовжує реалізовувати проекти по утепленню приміщень  закладів соціальної сфери. Це заміна вікон, дверей,  утеплення стін, дахів. До створення об"єднаної громади районна влада працювала над переведенням котелень бюджетних установ  на альтернативні види палива. Однак у жиловому фонді ці процеси рухаються надто повільно і роботи з термомодернізації ще тільки на початкових етапах. Тому інформація про програму "Енергодім" буде вкрай актуальною і корисною для ОСББ. Тим більше, що реформа ЖКГ передбачає передачу багатоквартирного житлового фонду на утримання  і догляд саме об"єднанням співвласників.

Семінар проходив за ініціативи Фонду енергоефективності у співпраці із селищною радою. Регіональний консультант  Фонду Микола Коломієць  розповів присутнім про  суть і переваги програми "Енергодім", про механізми її реалізації об"єднаннями співвласників багатоквартирних будинків. Експерт відповів на запитання учасників семінару, дав консультації з питань, що стосуються участі ОСББ у програмі "Енергодім". 

Програма передбачає відшкодування коштів ОСББ на проведення заходів з термомодернізації будинків, які включають реконструкцію системи опалення, утеплення стін, горищ, дахів, тамбурів, заміну вікон, дверей тощо. Більшу частину наявного житлового фонду багатокватирних будинків   в Україні, в тому числі і в Куликівці,  складают споруди, яким кілька десятків років. А  у нинішніх реаліях, які спонукають до необхідності економії енргоресурсів,  саме термомодернізація (утеплення) будинків може дати бажаний результат.

Для зацікавлених осіб! Детальніше про прогаму "Енергодім" можна дізнатися за посиланням: https://eefund.org.ua/programa-energodim