Про початок опалювального сезону

  • 1574

З метою попередження розповсюдження недостовірної інформації та зважаючи на неодноразові звернення населення до Куликівської селищної щодо початку опалювального сезону  надаємо офіційну  інформацію про ситуацію, яка склалася на даний час.

Розпорядженням Куликівського селищного голови від 03.10.2019  № 142  прийнято рішення розпочати опалювальний  сезон 2019-2020 років для закладів загальної середньої, закладів дошкільної та позашкільної  освіти Куликівської селищної ради,  закладів охорони здоров»я із 07 жовтня 2019 року.

Однак, попри звернення Куликівської селищної ради до АТ «Облтеплокомуненерго» та АТ «Чернігівгаз»  про необхідність першочергово розпочати опалення   закладів дошкільної освіти дані підприємства-надавачі послуг  надали відмову, аргументуючи її відсутністю лімітів на газ. Ліміти газу були отримані АТ «Облтеплокомуненерго» 12 жовтня цього року. 

На повторні звернення вже після 12 жовтня селищна рада знову отримала відмову про постачання тепла і газу, цього разу аргументовану тим, що на даний час середньодобова температура зовнішнього повітря   перевищує  встановлену для початку опалювального сезону відмітку (+ 8 градусів Цельсія упродовж трьох діб підряд).

На сьогоднішній день селищний бюджет немає заборгованості перед вищезгаданими підприємствами за спожите тепло і газ. Бюджетні заклади, які переведені на тверде паливо, опалюються з 1жовтня ц.р. Наразі не опалюються тільки школи  і дитсадки з газовими  котельнями.

Куликівська селищна рада із свого боку виконала всі необхідні дії у межах своєї компетенції.

За інформацією технічного директора АТ «Облтеплокомуненерго» Мазяра П.Й. опалення дошкільних закладів  розпочнеться  орієнтовно з  22.10.2019 р.