Колонка голови ОТГ

  • 985

 

Фото без опису

 

Шановні земляки!

Традиційно звітую про господарську діяльність Куликівської ОТГ у жовтні 2019 року.

Про заходи благоустрою та озеленення. Встановлено новий паркан біля Жуківського ФАПу. Обгороджено бетонним парканом кладовище в селі Салтикова Дівиця.

Триває вирубка порослі на центральній під’їзній дорозі до селі  Виблі.

Звалковано сміттєзвалище в селі Грабівка.

Зроблено ремонт зовнішнього освітлення по вул. 40-річчя Перемоги та вул. Квітковій в селі Вершинова Муравійка.

24 та 25 жовтня в громаді були оголошені днями озеленення та благоустрою. За ці дні по селах ОТГ висаджено близько 600 саджанців берези, липи, дуба, сосни та фруктових дерев.   

25 жовтня відбулася екологічна акція «За чисте Сільське», в ході якої представники установ та організацій Куликівки, екологічно активні мешканці   провели низку заходів з благоустрою ставка Сільське, яке є центральною водоймою селища. Цьому заходу передувала публічна консультація із громадскістю щодо очищення водойми та відновлення прибережної зони ставка, що відбулася 9 жовтня в приміщенні туристичного клубу «Вогнище». Громадська організація «Центр UA» спільно з керівництвом Куликівської селищної ради, екоактивістами та небайдужими мешканцями Куликівки обговорювали, як очистити водойму та перетворити її на зону рекреації та відпочинку. А 25 жовтня, як кажуть, від слів перейшли до діла.

 

Ремонти доріг. Проведено грейдерування ґрунтових доріг в селі Виблі та висипку ґрунтових доріг в селі Дроздівка.

Зроблено нове асфальтове покриття тротуару на вул. Партизанська в Куликівці.

 Забезпечення населення якісною питною водою, посилення пожежної безпеки громади. Триває будівництво водозабірної свердловини  по вулиці  Петрівська, 56 в селі Вершинова Муравійка. На об’єкті уже завершено проведення бурильних робіт, наразі тривають монтажні роботи. За проєктом передбачено встановлення пожежного гідранта.

Завершено будівництво Бакланово-Муравійської водозабірної свердловини. Кошторисна вартість проєкту – 1 178, 150 тис. грн. Роботи виконало чернігівське ТОВ «Будводбур» за кошти державної субвенції на формування інфраструктури  ОТГ.

Про розвиток матеріальної бази закладів освіти, культури та розвиток спорту. За рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку триває реалізація проєкту «Покращення освітнього середовища із застосуванням енергозберігаючих технологій по комплексній термомодернізації головного корпусу в Куликівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів по вул. Шевченка, 4, в смт. Куликівка, Куликівської селищної ради». Нагадаю, що кошти для реалізації даного проєкту Куликівська ОТГ виграла на початку 2019 р. Нажаль, кошти надійшли лише в жовтні. Загальна вартість проєкту – 6 127,515 тис. грн., з них 5 570,515 тис. грн. – кошти ДФРР, 557 тис. грн. – кошти громади.   

Проведено зовнішнє фарбування приміщення Жуківської філії Куликівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів.

Відремонтовано дах Дроздівського сільського будинку культури. 

За сприяння депутата селищної ради Анатолія Дідура триває спорудження волейбольної площадки в селі  Салтикова Дівиця.

 

З повагою і найщирішими сподіваннями на співпрацю,

Куликівський селищний голова Наталія Халімон