Куликівка святкувала День селища і віншувала аграріїв

  • 1887

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

17 листопада  Куликівка святкувала День селища. Гуляли весело, завзято, "з розмахом", як і годиться центральній садибі великої і дружної громади. З розмахом  - це не значить, що витратили купу грошей на проведення свята, зовсім ні, а тому, що  програма Дня селища  була дуже насиченою і різноманітною. А ще тому що  привітати Куликівку з’їхалися гості з усіх усюд.

 

Із самого ранку жителів і гостей Куликівки гостинно зустрічав Михайлівський ярмарок.  На площі селища розмістилися торгові ряди із ярмарковим крамом. Покупцям запропонували за знижками м’ясні та молочні вироби, живу, солону і копчену рибу, яйця, олію, крупи, сортову картоплю, яблука, медові вина, солодкі пряники та інші продукти від місцевих виробників та запрошених підприємців. Торгували і промисловими товарами( одягом, взуттям, побутовими дрібничками).  Свої рукотворні вироби представили на алеї біля Центру культури та у фойе закладу майстри декоративно-ужиткового мистецтва. А щоб веселіше ярмаркувалося художні аматорські колективи з Авдіївки та Бакланової Муравійки розважали гостей веселими українськими піснями. Було чим зайнятися на ярмарку і малечі. Доки батьки ярмаркували, діти розважалися на атракціонах дитячого містечка та ласували солодкою ватою.

Площею і парком селища кружляв ароматний димок від шашликів і куліша. Цьогоріч на святі селища започаткували нову традицію  - Конкурс куліша. Змагалися 5 команд: Куликівської селищної ради, Територіального центру комплектування (військогового комісаріату), Управління освіти, культури, туризму, сім"ї, молоді і спорту, команда виконувачів обов’язки старост сіл громади,  та спільна команда Центру культури і бібіліотеки. На ярмарку урочисто оголосили про початок конкурсу та вдягли куховарів у фірмові фартухи з логотипом. Кожна команда мала свій колір фартухів. Для рівних початкових умов усім командам надали однаковий набір продуктів. А далі кожна команда виявляла свою кулінарну фантазію і вміння, додавали свої секретні інгридієнти, аби саме їхній куліш виявився найсмачнішим. Оцінювало смак і визначало переможця професійне журі, у складі якого були директор закладу громадського харчування, дипломовані та досвідчені кухарі.  Суддівство було неупередженим – дегустували куліш по номерках, не знаючи назви команди. За одностайним рішенням журі присудило перемогу команді Куликівської селищної ради. Переможця нагородили під час святкового концерту подарунком – новим казаном для подальшого куховарського вправляння. Всі команди також отримали заохочувальні подарунки за участь у конкурсі. Після підведення підсумків конкурсу усіх охочих  у парку селища частували кулішем. 240 літрів українського смаколика від 5 команд куховарів розлетілися, як гарячі пиріжки за півгодини!

Ярмарок саме був у розпалі, а тим часом у Центрі культури, дозвілля і творчості  проходив святковий концерт до Дня селища та Дня працівників сільського господарства. Цьогорічне свято хліборобів припало саме на 17 листопада. На головній сцені громади керівники, почесні гості та аматори вітали Куликівку та аграріїв із святами.  Вітальні слова  на адресу жителів Куликівки та працівників агропромислового комплексу Куликівщини прозвучали від Куликівського селищного голови Наталії Халімон, помічника народного депутата України Валерія Давиденка Миколи Торбєєва, заступника голови обласної ради Арсена Дідура, депутата обласної ради голови СФГ "Колос" Віктора Труша, першого заступника голови райдержадміністрації Петра Єрка, заступника голови районної ради Юрія Крепосного . Посадовці зичили Куликівці розвитку і процвітання, дякували аграріям за невтомну працю, щедрі врожаї, наповнення скарбниці громади і держави, за відповідальність перед громадою та  внесок у її розвиток.  На святі нагородили найактивніших жителів селища та кращих трудівників сільськогосподарської галузі.  Аграрії Куликівщини вже котрий рік поспіль тримають лідерські позиції в області та збирають рекордні врожаї. Підтвердженням тому стала  цьогорічна перемога СФГ «Колос» в номінації «Золота нива Чернігівщини» (зона Полісся).

У блоці концерту, присвяченому Дню селища, ведучі розповіли про історію народження Куликівки, перші поселення, відомих людей-вихідців із Куликівки, які нині прославляють малу Батьківщину по всій Україні і всьому світові. Подякували усім трудівникам і громадським активістам, захисникам рідної землі. Хвилиною  мовчання вшанували пам’ять загиблих воїнів-захисників України.

На святковому концерті підвели підсумки оголошеного заздалегідь конкурсу на кращий благоустрій селища Куликівка та нагородили переможців. У номінації "Краща садиба" – перемогла садиба Микола  та Оксани Горілих,  в номінації "Краща установа" - залізнична станція ім. Б.Олійника, "Краще приватне підприємство" - Гастроном "Льонок" (ФОП Мартинюк Є.П.). За громадську активність та особистий внесок у благоустрій селища Подяками селищної ради відзначили найактивніших учасників толоки з благоустрою урочища Баранове Валентину Гацько, Віктора Дурицького, Валентину Хорошок та за благоустрій  рекреаційної зони поблизу магазину «Журавка» -  Василя Максимовича.

Музичні вітання куликівцям та працівникам аграрної галузі дарували зі сцени солісти та колективи Центру культури. Родзинкою та яскравим фіналом святкового концерту стала прем’єра рок-хіта «Куликівка», який став подарунком до Дня селища  від ВІА «Спектр»

( автори  – Світлана Корма та Анатолій Бобень). Глядачі дружно підспівували і приймали пісню гучними оваціями.

Після концерту для малих куликівців показували лялькову виставу, від Чернігівського лялькового театру, яку подарував до Дня селища Валерій Давиденко.  

 

Ще одна урочиста подія стала продовженням святкового дня.  Саме  17 листопада, у  День селища, в Куликівці відкрився новий супермаркет "Наш край". Комфортне приміщення з великим асортиментом товарів ледь вмістило усіх охочих придбати щось у перший день роботи нового магазину. Покупці, які здійснили покупку на суму від 150 грн, взяли участь у розграші лотереї. Щасливчики отримали продуктові набори, а троє покупців - Джек-пот - головні призи. Олег Оніщук - блендер, Лариса Антончик - мультиварку та Олена Левківська - пилосос.

Підготувати таке масштабне  святкування Дня селища  допомогли спонсори-аграрії, народний депутат України Валерій Давиденко та супермаркет «Наш край». 

Підтримав ініціативу підприємця Євгена Мартинюка, який обладнав біля свого магазину відпочинкову зону для жителів і гостей селища, ще один куликівський підприємець Володимир Мурашко. Він подарував селищу паркову гойдалку та лавки, які презентували на святі біля Центру культури. Тепер громадськість Куликівки вирішить, де найліпше облаштувати в селищі  ще одну зону відпочинку.

Свято вдалося на славу і переконані стане гарною традицією ще на багато років!