Не маємо права забути і пробачити! Куликівщина вшанувала пам"ять жертв Голодоморів в Україні

  • 1587

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Традиційно четвертої суботи листопада громадськість Куликівщини долучилася до всеукраїнських заходів у зв'язку з 86-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні.

 

23 листопада в Куликівці відбулися жалобні заходи до Дня пам’яті жертв голодоморів в Україні.

 

Мітинг-реквієм  проходив  біля пам’ятного знаку жертвам голодомору 1932-1933 років в Україні. Вшанувати пам»ять невинно убієнних в роки Голодоморів мільйонів українців біля пам»ятного знаку зібралися  працівники установ та організацій селища,  представники громадських організацій, учнівська молодь, активні жителі селища.

 

На пам’ятний хрест цього дня поклали рушник з хлібиною і свічею, композицію з калини та житніх колосків, як символ пам»яті про померлих від страшного штучного голоду в Україні, організованого злочинним комуністичним режимом.

 

Виступаючи перед учасниками заходу заступник Куликівського селищного голови Володимир Повозник закликав земляків пам’ятати про страшні події минулого століття, наголосивши, що голодні тортури, через які пройшли мільйони українців з вини кривавого комуністичного режиму неможливо пробачити і забути. - Сьогодні для нас важливо усвідомлювати, що Голодомор був спланованим геноцидом проти українців, розуміти, хто є винуватцем і організатором страшного злочину і пам»ятати, що серед наших  пращурів були як жертви Голодомору,  так і безпосередні виконавці злочинних наказів тогочасного режиму. Саме така свідома пам»ять не дозволить повторити  жахіття знищення мільйонів штучним голодом і дозволить українцям стати гідною і вільною нацією, яку ніхто не зламає і не поставить на коліна, - зауважив у своєму виступі посадовець.

 

Захід був вибудуваний у формі літературно-музичної композиції, в якій переплелися уривки з документальних фільмів із страшною статистикою смертей українців у роки Голодомору 1932-1933 років, спогади очевидців і дослідників Голодомору та музичні реквієми.

 

Рівно о четвертій годині вечора жителі Куликівки долучилися до міжнародної акції "Запали свічку пам"яті!" та загальнонаціональної хвилини мовчання. Присутні поклали до пам’ятного хреста живі квіти і колоски пшениці.

 

Благочинний Куликівського району митрофорний протоієрей отець Петро Годун відслужив заупокійний молебень. Куликівчани слухали поминальну літію зі свічками та лампадками в руках, які потім поставили до пам’ятного знаку.