На зекономлені кошти інфраструктурної  субвенції селищна рада придбає додаткову техніку для комунального підприємства  

  • 1379

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

6 грудня  відбулася 33-тя  сесія селищної ради сьомого скликання.

Вела сесію   Куликівський селищний голова Наталія Халімон.

У роботі сесії взяли участь  депутат Чернігівської обласної ради Віктор Труш,  заступники селищного голови, керівники окремих структурних підрозділів селищної ради, установ, підприємств,  виконувачі обов’язків старост сіл громади.

 На порядок денний  тридцять третьої сесії   внесено 4 питання.

Проект рішення «Про внесення змін до Переліку проектів, що можуть реалізовуватися за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних  територіальних громад у 2019 році в Куликівській об’єднаній територіальній громаді та затвердження його в новій редакції» на розгляд депутатів представила начальник відділу економічного розвитку та інвестицій селищної ради Людмила Плічко.

 

Розпорядженням Кабінету Міністрів України  від 24 квітня 2019 р. № 280-р Куликівській селищній раді  було виділено субвенції з державного бюджету на формування інфраструктури ОТГ у  розмірі 7 220 300 грн.

За кошти інфраструктурної субвенції у 2019 році Куликівська  ОТГ реалізувала шість проектів: будівництво глибоководних водозабірних свердловин у  Баклановій Муравійці та Вершиновій Муравійці (2 проекти), заміна вікон і дверей  у Жуківській та Ковчинській школах (2 проекти),  капітальний ремонт дороги по вулиці Троїцькій у Виблях та придбання тракторного причепа та сміттєвих баків для комунального підприємства селищної ради.

На  реалізацію цих  проектів було витрачено 6 606 700 грн. Утворилася економія коштів  у сумі 575 293  грн. Для ефективного використання зекономлених коштів Субвенції  фахівці селищної ради розробили проектну заявку та підготовили необхідний пакет документів до Міністерства розвитку громад та територій України. На ці кошти громада планує придбати: тракторний причіп, навантажувач фронтальний,  вилки для піддонів,  захват-ківш для компосту, захват для колод, ківш для сипучих матеріалів, відвал з металевим ножем,  розкидач піску та солі для комунального підприємства селищної ради.

Для ефективного освоєння зекономлених коштів Субвенції депутати затвердили оновлений Перелік проектів, додавши придбання вищезазначеної техніки.

Рішенням 33-ї сесії  сьомого скликання Куликівська селищна рада прийняла у комунальну власність юридичну особу та майно територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Скорочення штатних одиниць - персоналу терцентру в тому числі і стаціонарного відділення в Орлівці, соціальних робітників в селах, не планується.

У зв’язку із чисельними зверненнями до селищної ради мешканців Куликівської ОТГ з приводу відсутності постачання скрапленого газу за пільговою ціною  депутати ухвалили відкрите звернення до Прем’єр-міністра України щодо вирішення даної ситуації.

Ці та інші питання порядку денного були обговорені і по них ухвалені відповідні рішення.

Сесія відбувалася напередодні Дня місцевого самоврядування. Користуючись нагодою Наталія Халімон привітала депутатський корпус селищної ради зі святом, подякувала за плідну, конструктивну роботу та висловила сподівання, що і надалі тісна співпраця депутатів, виконувачів обов’язки старост сіл, та працівників усіх структурних підрозділів селищної ради буде спрямована на розвиток Куликівської громади.  Відзнаками селищної ради нагородили депутата селищної ради Віктора Шрама та адміністратора ЦНАПу (с.Горбове) Марію Поляницю.

 

В особі селищного голови привітав працівників органів місцевого самоврядування та депутатів з прийдешнім святом депутат обласної ради Віктор Труш.